Enis Bešlagić: “Kada sam bio u Njemačkoj i radio kao grobar, šok mi je bilo da vidim na sprovodu dvoje ljudi…”

Enis Bešlagić u intervjuu za portal 24sata.hr govorio je o svojoj karijeri, odrastanju, kolegama, ali i ulogama u komedijama po kojima je prepoznatljiv te poručio kako je zapravo jako teško zabaviti ljude koji su nesretni.

Bešlagić je bio gost emisije Veliki intervju te je tom prilikom govorio o svojim najupečatljivijim ulogama, počev od one portira Šemse u seriji “Naša mala klinika” do posljednje u seriji “Blago nama”.

Govoreći kako je većinu tih snimanja obilježila dobra atmosfera na snimanjima, kazao je kako se on uvijek igra na setu te da ako zabavi prisutnu ekipu – od tonaca do snimatelja – zna da će i publika isto reagirati.

Komentarišući humor i komediju kazao je kako ne razumije zašto se na prostoru Balkana ne snimaju filmovi poput “Mamurluka”.

“Ne znam zašto mi ne snimamo filmove poput ‘Mamurluka’. Mi imamo takvih varijanti na dnevnoj bazi. Zašto čekamo da nam Hollywood ponudi tako nešto, a mi se smatramo duhovitim narodom koji imamo takve šale. Gdje god sjedneš ljudi se smiju”, ispričao je Bešlagić u intervjuu.

Naglasio je da je “sve oko nas cirkus”, ali da komedija nije toliko popularna jer se glumci ovog žanra ne smatraju ozbiljnim. Međutim, dodao je da ne može svako biti glumac komedije: “Moraš vidjeti širu sliku i prepoznati šta je duhovito”.

Govoreći o svojim voditeljskim angažmanima u kojima se traži da on vodi glavnu riječ i “na svoj način” zabavi publiku, priznao kako je zapravo jako teško zabaviti ljude koji su nesretni.

“On ima 12 televizora, šest auta, kuću na moru… ali je stalno nezadovoljan”, pojasnio je te dodao da je jako teško zabaviti nekoga ko je pod konstantnim stresom i duboko nezadovoljan vlastitim životom.

U intervjuu se prisjetio i svojih prvih poslova te toga kako je 1992. godine nakratko otišao u Njemačku kod svoje tetke i da je tamo radio kao grobar.

“Događalo se da je na sahranu dolazilo 15 ljudi, a Nijemci su to smatrali ogromnim pokopom. Najčešće ih je bilo jedno ili dvoje. Meni je to bio najveći kulturološki šok”, ispričao je Enis.

Govoreći o ulozi Šemse u “Našoj maloj klinici” kazao je kako je ovaj lik obilježio generaciju.

“Znam da po bolnicama daju terapije djeci uz Šemsu, tako da sam znao ići po bolnicama toj djeci kojoj nitko ne želi prići, a Šemso može. Taj lik ima jednu lijepu humanu priču”, ispričao je.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.