Evo gdje možete gledati: U istom terminu finale SP-u u sjedećoj odbojci, i bitan meč košarkaških Zmajeva

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras nastavlja takmičenje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a selekcija BiH u sjedećoj odbojci igra finale Svjetskog prvenstva.

Košarkaški Zmajevi u Skenderiji dočekuju Mađarsku, a Zlatni ljiljani u dvorani hotela Hills na Ilidži borbu za svjetski tron vodit će protiv Irana.

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras (20 sati – dvorana “Mirza Delibašić”) će protiv Mađarske odigrati kvalifikacionu utakmicu za Svjetsko prvenstvo na Filipinima, Japanu i Indoneziji 2023. godine.

“Pored tri igrača za koje smo znali da ne dolaze (Jusuf Nurkić, Džanan Musa i Miralem Halilović – op. a.), Emir Sulejmanović se povrijedio i poslao nam medicinski raport. To nas je potreslo, jer je to pozicija na kojoj imamo nedostataka – rekao je selektor naše košarkaške reprezentacije Adis Bećiragić i dodao:

“Edin Atić je došao povrijeđen i zbog bolova u ruci neće moći igrati. Imali smo problem i s Džonom Robersonom, koji je jučer obavio pregled. Prvi rezultati su pozitivni, bio je na sinoćnjem treningu. No, njegov nastup je pod znakom pitanja.

Kapiten “Zmajeva” protiv Mađara bit će Adin Vrabac

Prvi strateg „Zmajeva“ je istakao da ovakve situacije obično pozitivno utječu na ostatak tima, samo je pitanje koliki je kapacitet i kvalitet igrača koji će da zamijene Nurkića, Musu, Halilovića, Atića, Sulejmanovića.

“Kvalitet se pokazuje na terenu, a što se tiče motivacije, ona sigurno neće nedostajati. Ovakve situacije izrode uvijek neke nove heroje – naglasio je selektor “Zmajeva”.

Kada su u putanju Mađari, od ranije znamo da neće biti Adama Hange.

“Otprilike, to je ista ekipa kao na prethodnom Eurobasketu. Najbolje igraju zadnjih šest sekundi napada. Hopkins će nam praviti probleme, a tu je i Vojvoda… – zaključio je selektor Bećiragić.

Direktan prijenos meča BiH – Mađarska navijači mogu pratiti na Sport klubu 2, dok će finalni okršaj s Ilidže gledatelji moći direktno pratiti na BHRT-u.

Obje utakmice igraju se u istom terminu – od 20 sati.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.