Evo gdje možete gledati utakmicu između BiH i Lihtenštajna u našoj državi, regiji i dijaspori

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra (20:45) će na Bilinom polju ugostiti selekciju Lihtenštajna u 5. kolu kvalifikacija za EP, a susret iz Zenice prenosit će čak dvadesteak kanala širom svijeta.

Gledaoci u BiH direktan prijenos mogu gledati u programu BHT-a.

Također, utakmicu će prenositi i MYTV.

Za gledaoce u regiji susret će prenositi Arena Sport (Srbija), Sport Klub (Hrvatska), dok će i veliki broj inostranih kanala preuzimati signal s Bilinog polja.

Nakon uvodne pobjede protiv Islanda doživjeli smo tri vezana poraza, zbog čega su šanse za plasman na Euro kroz kvalifikacije svedene na minimum.

Ipak, teoretske šanse još uvijek postoje i u naredne dvije utakmice protiv Lihtenštajna i Islanda imamo priliku uhvatiti bodovni priključak za drugom pozicijom.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine se do sada sa Lihtenštajnom sastala osam puta. Bh. tim je slavio u sedam utakmica, dok je jedan meč završen neriješenim rezultatom 0:0.

Ukupna gol razlika u međusobnim susretima je 31:2 u korist Bosne i Hercegovine.

Sutrašnju utakmicu sudi trojka iz Kazahstana: Sayat Karabayev, Alexey Dolgikh i Dmitriy Belogradov. Četvrti sudija je takođe Kazahstanac Artyom Kuchin, VAR sudije dolaze iz Portugala, Hugo Miguel i Luis Godinho.

“Sutra ćemo izaći na ofanzivan način. Znamo šta nas čeka i imamo ekipu protiv nas koja je kvalitetna i čvrsta, bez obzira šta ko mislio o njima.

Neće biti lagano to probiti, ali ambijent u našoj ekipi je dobar. Baš puno vjerujem u kvalitet naših igrača i sa jednom organizacijom mislim da to možemo podoći na jedan viši nivo. Ne bježimo od uloge favorita i to je jasno”, rekao je selektor Zmajeva – prenosi Klix.

Kodro je najavio da će pokušati osloboditi igrače grča i pristiska kako bi pružili partije koje se očekuju od njih

“Ne mogu da shvatim da imamo samo tri boda kada analiziram naš igrački kadar.

Ponavljam još jednom da imamo igrače koji mogu puno bolje imajući njihov kapacitet, a sada ćemo ići utakmicu po utakmicu.”

Pogledajte cijelu listu inostranih kanala koji će prenositi meč.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.