Face televizija priprema spektakl: Gledajte baraž za Svjetsko prvenstvo, direktan prenos susreta Portugala i BiH samo na FACE TV!

Rukometaši BiH će 9. i 12. maja odigrati dvomeč protiv Portugala u okviru baraža za SP 2025. Okupljanje naše selekcije počinje danas u Tuzli, a obje utakmice baraža direktno će prenositi FACE TV. Prva utakmica igra se u četvrtak od 20,30 sati u portugalskom Guimaraesu. a revanš je tri dana kasnije u tuzlanskom Mejdanu od 17,00 sati.

Pobjednik dvomeča će se plasirati na SP koje se igra u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

Inače, debi na klupi BiH protiv Portrugala imat će novi selektor Damir Doborac. On je za naredne duele pozvao sljedeće igrače:

Benjamin Burić (Flensburg; Njemačka), Admir Ahmetašević (Winterthur; Švicarska), Harun Hodžić (Chambery; Francuska), Marko Majstorović (Krka; Slovenija), Adi Mehmedćehajić (Gračanica),

Mirko Herceg (Csurgoi; Mađarska), Luka Knežević (Sloboda), Nemanja Peštić (Partizan; Srbija), Dino Hamidović (Gračanica), Josip Perić (Tatabanya; Mađarska),

Adnan Isaković (Gračanica), Mislav Grgić (Linz; Austrija), Nedim Hadžić (Borac), Marko Panić (Montpellier; Francuska), Dejan Malinović (Balatonfuredi; Mađarska), Pavle Petrović (Eurofarm Pelister; Sjeverna Makedonija),

Luka Perić (Celje; Slovenija), Ibrahim Haseljić (Gorenje; Slovenija), Adin Faljić (Zagreb; Hrvatska), Senjamin Burić (Skjern; Danska), Matej Ljubić (Izviđač).

Marjan Maki Mijajlović razgovarao je sa novim selektorom rukometne reprezentacije BiH, Damirom Doborcem koji je kazao kakva je trenutna situacija pred nadolazeće susrete.

Mijajlović: Pred tobom su mnogobrojni izazovi…

Doborac: Moja želja je da bez obzira na rezultat na utakmici u Tuzli budemo ispraćeni aplauzom!

Želim da pokažemo maksimalnu borbenost! Bez obzira na sve probleme koji se dešavaju u našoj zemlji meni je bitno da vidim i sam pristup igrača koliko je njima stalo do naše reprezentacije! Prvo mjerilo će mi biti pristup, odnosno motivacija, koliko je nekome stalo do reprezentacije!

Kolika im je čast da budu tu! Svi oni imaju određeni kvalitet, ali ne smije da bude upitna ljubav prema reprezentaciji! Reprezentacija je svetinja!

Mijajlović: Ti i Barbarez postajete selektori i obojica idete odmah na zadatak.

Doborac: Moramo vratiti kult reprezentaciji! Ili jesi ili nisi!

Cilj mi je da B selekcija ima priliku da se okuplja, da odigraju par termina, da nastupaju za reprezentaciju i da kada dođu kvalifikacije od njih imamo koristi!

Pogledajtte intervju.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.