Fadil Novalić javno proziva: “Ne čudi me izjava Elmedina Konakovića nastavnika tjelesnog odgoja, već me čudi izjava bivšeg premijera Nermina Nikšića”

Premijer FBiH Fadil Novalić oglasio se na Facebook profilu gdje je naveo da je Vlada danas održala i okončala 350. sjednicu, uz fotografiju na kojoj potpisuje odluke.

“Vlada Federacije Bosne i Hercegovine radi i radit će u skladu sa Ustavom i zakonima.

Ne čudi me izjava Elmedina Konakovića nastavnika tjelesnog odgoja, već me čudi izjava bivšeg premijera Nermina Nikšića, po zanimanju diplomiranog pravnika, koji bi trebao da zna da Vlada FBiH radi i donosi odluke u skladu sa Ustavom, zakonima i Poslovnikom o radu, a ne u skladu sa željama pojedinaca.

Radi istinitog informisanja javnosti, Vlada je danas održala i uspješno okončala 350. sjednicu, a na kojoj su usvojene sve tačke dnevnog reda i donesene odluke onako kako sam Vladi predložio.

Upravo potpisujem odluke sa današnje sjednice Vlade”, naveo je Novalić.

Konaković je inače rekao da su danas bili sastanci u Vladi FBiH za koje on nije ni znao.

“Imamo većinu u Predstavničkom domu, danas su bili neki sastanci za koje ni ja nisam znao. Sutra ili do ponedjeljka će biti prikupljeni potrebni potpisi, a Nermin Nikšić mandatar za sastav nove Vlade FBiH”, rekao je lider NiP-a.

Nikšić je naveo da su na jednoj od posljednjih sjednica federalne Vlade demonstrirali da političke partije koje čine dio nove parlamentarne većine u Federaciji BiH, imaju većinu i u sadašnjoj Vladi FBiH i da mogu praktično blokirati ili donositi odluke bez ministara iz SDA.

“SDA radi to što radi, oni najavljuju blokade. Uspjeli su da ostvare većinu u klubu Bošnjaka u Domu naroda, na način da su tri delegata na volšeban način, nekom političkom trgovinom, promijenila stranu.

Jedan im je pripao iz one famozne kuglice, kinder jajeta. Potpuno je jasno ko se ovdje može pohvaliti parlamentarnom većinom.

I naravno, da tražimo i očekujemo da, u skladu sa praksom u svakoj zemlji u kojoj postoji parlamentarna demokratija,

onaj ko dokaže da ima većinu za formiranje izvršene vlasti, da je dobije”, kategoričan je predsjednik SDP-a BiH.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.