Fadil Novalić proziva: “Ako nađu da sam ukrao marku, neka mi za svaku marku dodaju po godinu dana”

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je informaciju da je vijeće Apelacionog odjeljenja otpremilo drugostepenu presudu u predmetu Fadil Novalić i drugi u predmetu “Respiratori“ kojom je u cjelosti potvrđena prvostepena presuda od 5. aprila 2023. godine. Sada se oglasio i sam Novalić. Sinoć je, podsjetimo o ovoj temi govorio i drugi osuđeni FIkret Hodžić.

Bivši premijer FBiH Novalić je u Hayatovoj emisiji ‘Istraga sedmice’ komentarisao upravo ovu informaciju. Na početku je pokazao mnoge medijske tekstove o ovome slučaju i prije same presude.

“Ako nađu da sam ukrao marku, neka mi za svaku marku dodaju po godinu dana-rekao je Novalić. Kako kaže, osuđen je zbog medijskih natpisa.

“Afera je nikla na medijima. Mediji su donijeli presudu – naveo je Novalić. Poručuje da je pravosuđe tako dobilo novu dimenziju.

“Kriminizovali su jer su rekli ukrao sam, a dehumanizirali jer je vrijeme, kada se plasiralo kao istinu, bilo vrijeme korone, sa strahom za budućnost -naveo je Novalić.

“SDA nije bila protiv mene. Suicidno je bilo biti protiv mene. Može biti da je SDA malo bila pasivna, ali jedini pravi borac koji je stao iza mene i borio se za mene bio je Izetbegović. On je vidio da ja nemam kalkulacija, da radim za dobro Federaciji”, naveo je Novalić.

Na pitanje kada će na izdržavanje zatvorske kazne, kratko je kazao: „Ja to ne znam“.

Voditelj ga je upitao da li će možda zbog izrečene kazne pobjeći iz BiH, Novalić je otresito kazao:

-Mislite da pobjegnem iz države? Ja sam iz Gradačca to je grad Zmaja od Bosne. Nismo bježali ni ’92. godine. To je uvredljivo pitanje za mene.

Spreman sam bio izgubiti glavu. Pa sad da negdje idem. Ništa od toga”, dodao je.

Prisjetio se i kako su ga mediji predstavili u lošem svjetlu kada nije mogao pravilno staviti masku, jer ima zdravstvene probleme sa prstima.

VEZANI TEKST: Fikret Hodžić kod Hadžifejzovića priznao: “Ja sam dobio pet godina zatvora. Idem u Vojkoviće za 10-15 dana”

“Pokazao sam da znam napraviti raketu, podići fabriku, što bih morao znati staviti masku – upitao je Novalić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.