in , ,

Fadil Novalić uručio Lani Pudar 9.500 KM: Njen ogroman potencijal, rad i trud u budućnosti će donijeti još dobrih rezultata

Ova mostarska plivačica je isplivala A olimpijsku normu u disciplini 100 metara delfin

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović danas su, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, primili mladu plivačicu Lanu Pudar, koja je proteklih dana ostvarila izuzetan rezultat plasiravši se na olimpijsko takmičenje.

Ova mostarska plivačica je isplivala A olimpijsku normu u disciplini 100 metara delfin i postigla najbolji rezultat u historiji bh. plivanja te će našu zemlju predstavljati na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

“Čestitam Lani na ostvarenim rezultatima i izuzetnom uspjehu. Siguran sam da će njen ogroman potencijal, rad i trud u budućnosti donijeti još dobrih rezultata i medalja”, rekao je premijer Novalić te naglasio da je stvaranje uslova za njene treninge i pripreme za predstojeća takmičenja obaveza svih nas.

Dujmović je naglasila da će Federalno ministarstvo kulture i sporta, u skladu s federalnom uredbom o dodjeli nagrada u oblasti sporta, osigurati i finansijske nagrade, odnosno iznos od 9.500 KM za ispunjenje olimpijske norme i oboren državni rekord u seniorskoj konkurenciji.

“Iskrene čestitke Lani za postignut svjetski uspjeh, njenim roditeljima i trenerima. Ispuniti olimpijsku normu je zaista veliko i za one koji imaju sve moguće kapacitete na raspolaganju za treniranje”, rekla je ministrica Dujmović.

Krizni štab FBiH: Ulazak u BiH dozvoliti samo s negativnim PCR testom, proglasiti stanje prirodne nesreće u FBiH

Haška osuđenica Biljana Plavšić smještena u bolnicu, u teškom je zdravstvenom stanju