Fantastičan uspjeh Bosanaca: Braća Konjičanin sudila polufinale Svjetskog prvenstva za rukometašice

Svjetsko prvenstvo za rukometašice ulazi u samu završnicu, a sinoćnje polufinale između Danske i Norveške (28:29) sudili su arbitri iz BiH. Sudijski par iz Visokog odradio je odličan posao u spektakularnoj utakmici polufinala Svjetskog prvenstva.

Fantastičan duel

Naime, Dino i Amar Konjičanin dijelili su pravdu u fantastičnom polufinalnom duelu koje je pripalo Norvežankama nakon produžetka.

Ljubitelji rukometa su i više od tri sata pod utiskom polufinalnog meča Svjetskog prvenstva za rukometašice između Danske i Norveške, u kojem su Norvežanke slavile nakon produžetaka sa 29:28, predvođene impresivnom Ellom Henny Reistad, koja je postigla čak 15 pogodaka iz 17 pokušaja.

Ipak, ne smije proći nezapaženo da su ovaj meč, koji mnogi nazivaju historijskim, sudili bosanskohercegovački arbitri Amar i Dino Konjičanin iz Visokog.

Kakav su posao obavili najbolje govori i podatak da niko nije imao primjedbe na njihovo suđenje i da nakon ovakvog meča nisu ostali “repovi”.

Njihovo učešće na najvećoj rukometnoj sceni je dokaz da su u ovom momentu, sa sigurnošću se može reći, jedan od najboljih sudijskih parova svijeta.

A kako se razvijao njihov put, nema dileme da će još napredovati.

Slijedi Evropsko prvenstvo

Braća Konjičanin će suditi i na predstojećem Europskom prvenstvu za muškarce koje je na programu u janauru 2024. godine.

Na Europskom prvenstvu učestvovat će i rukometna selekcija BiH.

Spomenimo da je Arijana Jašarević Vojić obavljala dužnost delegata na drugom polufinalnom meču Svjetskog prvenstva za žene između Švedske i Francuske.

Reprezentacija Francuske je slavila sa 37:28 te izborila finale protiv Norveške.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.