Fantastične vijesti su došle iz Budimpešte: Mladi bh. dragulj Lana Pudar se upravo plasirala u finale Svjetskog prvenstva u disciplini 100 metara delfin

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) plasirala se u finale u disciplini 100 metara delfin na Svjetskom seniorskom prvenstvu u plivanju koje se održava u Budimpešti od 18. do 25. juna.

Iako ubjedljivo najmlađa učesnica, Lana je utrku isplivala u vremenu 57.67 i uspjela je ostvariti sedmo vrijeme, računajući obje polufinalne utrke.

Najbolja je bila Amerikanka Torri Huske (56.29), a iza nje su ostale Marie Wattel (56.80) i Clarie Curzan (56.93).

Lani je ovo inače debitantski nastup na seniorskim svjetskim prvenstvima na velikom bazenu, a finale je na rasporedu sutra u 18:10 sati.

Puder će na ovom prvenstvu nastupati još i u disciplinama 50 i 200 metara delfin.

Podsjetimo, Mostarka je prošle godine osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima u disciplini 200 metara delfin.

Na juniorskom Evropskom prvenstvu u Rimu osvojila zlato na 100 metara delfin te srebra na 200 i 50 metara u istoj disciplini.

Lana će na ovom prvenstvu nastupati još i u disciplinama 50 i 200 metara delfin.

Inače, na ovom prvenstvu učestvuju najbolji plivači iz cijelog svijeta te je samim tim konkurencija izuzetno jaka.

Posjećamo,  Lana je danas u svojoj trećoj kvalifikacionoj grupi ostvarila vrijeme 58.90, što je bilo nešto više od dvije sekunde zaostatka za Amerikankom Torri Huske koja je ostvarila najbolje vrijeme u kvalifikacijama (56.82) i tako se plasirala u polufinale, a sada je došla i do finala.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.