Fantastične vijesti su upravo pristigle sa Evropskog prvenstva: Nevjerovatna Lana Pudar je u svega šest dana došla do četvrtog finala!

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar završila je nastup u polufinalnoj trci na 100 metara delfin na Evropskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Bukureštu.

Lana je pružila još jedan sjajan nastup, a plasirala se u veliko finale s vremenom 59:28.

Lana je u kvalifikacijama ostvarila drugo najbolje polufinalno vrijeme, jedino je brža od nje bila Roos Vanotterdijk iz belgije. Ona je ostvarila vrijeme od 59:15.

Plasaman u finale ostvarile su još Julia Ullman iz Švicarske, Marie Lisa Finger iz Njemačke, Paola Borrelli, Anna Porcari, Tabatha Avetand i Kristine Nilsson Norby.

Tako je 16-godišnja Pudar nakon dvije zlatne medalje na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu nastavila sa sjajnim nastupima – prenosi N1.

Podsjećamo, Mostarka je na Mediteranskim igrama u disciplini 100 metara delfin osvojila zlato te s vremenom 57.55 postavila novi rekord takmičenja.

Dešavanja uoči same utrke pokazala su kakvo zapravo srce ima Lana i koliko joj je važna svaka utrka i prilika da predstavi BiH.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.