Fantastični Edin Džeko postigao gol u polufinalu Lige prvaka!

U ovim trenucima igra se prva utakmica polufinala Lige prvaka između Milana i Intera u kojoj se u listu strijelaca upisao naš Edin Džeko.

Vodeći gol za Nerazzurre postigao je reprezentativac Bosne i Hercegovine i najbolji strijelac nacionalne selekcije svih vremena Edin Džeko.

Igrala se minuta, kada je naš Zmaj sjajno pogodio u 8. minutu utakmice.

Ovo je bio njegov četvrti pogodak za Inter ove sezone u Ligi prvaka i najbolji je strijelac svog tima ove sezone u elitnom takmičenju.

Dvije minute kasnije Henrikh Mkhitaryan je pogodio mrežu Milana za 2:0 vodstvo Intera!

Dva milanska velikana čak 10 puta su osvajala ovo takmičenje. Milan je uspješniji sa sedam titula, dok ih Inter ima tri.

Uz Madrid, Milano je jedini grad u čiji je posjed donesen dvocifren broj titula prvaka Evrope, tako da je to najbolja najava današnjeg spektakla.

Na dvije strane terena našli su se reprezentativci Bosne i Hercegovine Rade Krunić i Edin Džeko, koji su starteri u večerašnjem duelu – prenosi Klix.ba.

Ujedno, to znači i da će naša zemlja imati sigurnog finalistu Lige prvaka prvi put nakon šest godina (Miralem Pjanić s Juventusom 2017. godine).

Milan: Maignan, Calabria, Kjaer, Tomori, Hernandez, Krunić, Tonali, Bennacer, Saelemaekers, Giroud i Diaz. Na klupi su: Mirante, Nava, Ballo-Toure, Gabbia, Kalulu, Thiaw, Pobega, Rebić, De Ketelaere, Messias i Origi.

Inter: Onana, Darmian, Acerbi, Bastoni, Dumfries, Dimarco, Mkhitaryan, Calhanoglu, Barella, Martinez i Džeko. Na klupi su: Handanović, Cordaz, De Vrij, Gosens, Zanotti, Bellanova, Asllani, Brozović, Gagliardini, Correa i Lukaku.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.