Federalni premijer Nermin Nikšić nakon monstruoznog zločina u Gradačcu: “Zločinac je na kraju presudio sam sebi, ali niko ne može vratiti živote koje je u svom zločinačkom pohodu oduzeo”

Premijer FBiH Nermin Nikšić oglasio se nakon stravičnog zločina koji je počinjen danas u Gradačcu. Porodicama žrtava uputio je izraze najiskrenijeg saosjećanja.

Rekao je da je u stalnom kontaktu sa gradonačelnikom Edisom Dervišagićem, ministrom Ramom Isakom i direktorom Federalne uprave policije Vahidinom Munjićem.

“Nema riječi kojima se može opisati ono što se danas dogodilo u Gradačcu. Porodicama stradalih žrtava upućujem izraze najiskrenijeg saosjećanja.

U stalnom sam kontaktu sa gradonačelnikom Edisom Dervišagićem, ministrom Ramom Isakom i direktorom Federalne uprave policije Vahidinom Munjićem.

Od samog početka svi kapaciteti FUP-a su bili na raspolaganju i pomagli u potrazi.

Zločinac je na kraju presudio sam sebi, ali niko ne može vratiti živote koje je u svom zločinačkom pohodu oduzeo.

Kad se već dogodio ovakav monstruozni čin važno je da je reakcija svih nadležnih bila trenutna i sinhronizirana.

Sada je situacija pod kontrolom, ali ostaje gorak okus i uvijek pitanje kako se ovakve stvari mogu spriječiti.

Nažalost, ovakve situacije se ne mogu predvidjeti, ali možemo dati sve od sebe da se institucionalno obračunamo sa svakim oblikom nasilja i kriminala.

Dodao je da je sada situacija po kontrolom, ali da ostaje gorak okus i pitanje kako se ovakve stvari mogu spriječiti.

“Nažalost, ovakve situacije se ne mogu predvidjeti, ali možemo dati sve od sebe da se institucionalno obračunamo sa svakim oblikom nasilja i kriminala”, zaključio je Nikšić.

O zločinu se na društvenim mrežama oglasila i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

U kontaktu sam sa gradonačelnikom Edisom Dervišagićem i spremni smo pružiti svu moguću podršku”, poručila je Karić.

Nakon monstruoznog zločina koji se danas dogodio u Gradačcu, video na kojem je zabilježen te kasnije obraćanje ubice uklonjeni su sa društvene mreže Instagram.

Iz Federalne uprave policije su saopćili da su inspektori Odsjeka za cyber kriminal Federalne uprave policije u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova, u saradnji s MUP-om Tuzlanskog kantona i uz odobrenje postupajućeg tužioca, uklonili snimke s društvene mreže Instagram.

Oni su također pribavili podatke o korisničkom računu, a koji su proslijeđeni istražiteljima za cyber kriminal MUP-u Tuzlanskog kantona.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.