Federalni premijer Nermin Nikšić se obratio javnosti i otkrio: Našli smo haos u Agenciji za upravljanje oduzetom imovinom

Predsjednik SDP-a i federalni premijer Nermin Nikšić na današnjoj press konferenciji je govorio o radu vlasti, kazavši da je zadovoljan radom državne vlasti i vlasti Federacije BiH. Također se dotakao toga što su zatekli u brojnim institucijama i preduzećima.

Danas je obećao finansijsko rasterećenje privrede i borbu protiv kriminala.

Smatra da napadi opozicije u FBiH i Republici Srpskoj pokazuju da kompromisi pokazuju rezultate te je imao poruku za opoziciju.

“Ponestaje argumenata o izdaji i prodaji interesa. Nema argumenta da smo nešto pogrešno uradili, a sada govore da ćemo nešto prodati i izdati.

Kao što nismo do sada, nećemo ni od sada praviti trule kompromise kada je u pitanju Bosna i Hercegovina”, poručio je Nikšić.

Kao bitnim za Vladu FBiH je istakao usvajanje seta fiskalnih zakona za finansijsko rasterećenje privrede, zakona o dohotku i minimalnoj plati te online fiskalizaciji.

Govoreći o nezakonitostima, izdvojio je jednu od institucija.

Ključnim smatra borbu protiv korupcije i kriminala te je naglasio da aktuelna vlast ima saznanja o kriminalu te da su zatražili od nadležnih da to istraže.

Pa je tako istakao Agenciju za upravljanje oduzetom imovinom FBiH, naglasivši, da su u njoj našli “haos”.

Kako je kazao, građani prepoznaju spremnost da se uhvate u koštac s kriminalom i svaki dan dobijaju prijave.

Prije nekoliko dana je predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković, govoreći o napadima iz SDA, kazao kako će uskoro otkriti kriminal koji su zatekli u institucijama.

“Vrlo brzo ćemo objaviti informacije o tome koliko je višemilionskih ugovora sa firmama koje su bile njegovo vlasništvo sve do stupanja na funkciju direktora potpisao smijenjeni direktor JP Autoceste FBiH”, napisao je on tada.

Osim toga, očekuje se da će prokomentarisati i posljednje političke aktivnosti, usvajanje reformskih zakona te dalji plan državne koalicije.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.