Fenomenalan preokret Galatasaraya za pobjedu i veliku prednost u odnosu na Fenerbahče

Nogometaši Galatasarayja su u 30. kolu turske Superlige zahvaljujući čudesnom preokretu pobijedili Kašimpašu rezultatom 4:3 iako su u 77. minuti gubili 3:2. Gosti su došli u vodstvo u 27. minuti susreta preko Driesa Mertensa da bi sedam minuta kasnije Mauro Icardi postigao pogodak, ali u svoju mrežu te postavio konačan rezultat prvog dijela.

U nastavku je svega tri minute trebalo gostima da dođu do novog vodstva, pogodio je ponovo Icardi, ali ovaj put u pravu mrežu, no svega devet minuta kasnije stiglo je novo poravnanje rezultat.

Mrežu golmana turskog velikana je pogodio Aytac Kara u 57. minuti susreta da bi u 77. minuti susreta Nuno Da Costa kreirao potpuni preokret Kašimpaše.

Vodstvo domaćih nije dugo trajalo budući da je svega tri minute kasnije dosuđen jedanaesterac za domaće, a direktan crveni karton je dobio Claudio Winck. Loptu je uzeo Mauro Icardi, a golman Andreas Gianniotis mu je uhvatio loptu te je ostalo 3:2 za domaće.

Argentinac se iskupio za promašaj sa jedanaest metara svega dvije minute kasnije kada je nakon centaršuta Ziyecha pogodio za izjednačenje rezultata – javlja Klix.ba.

Potpuni preokret je režirao rezervista Carlos Vinicius koji je u 90. minuti susreta pogodio četvrti put mrežu Gianniotisa i tako postavio konačan rezultat susreta.

Vrijedi istaći da je Brazilac u igru ušao svega minutu ranije kada je zamijenio Driesa Mertensa. S druge strane naš Haris Hajradinović je na terenu proveo svih 90 minuta.

Galatasaray je i dalje prvi na tabeli sa 81 bodom iz 30 odigranih utakmica, pet bodova više i utakmicom više od Fenerbahčea dok je Kašimpaša peta sa 43 boda.

U sljedećem kolu Kašimpaša gostuje kod Kayserispora dok će Galatasaray na svom terenu dočekati sastav Hatayspora.

Rezultat i strijelci:

Kašimpaša – Galatasaray 3:4 (Icardi (ag) 34’, Kara 57’, Da Costa 77’ / Mertens 27’, Icardi 48’, 83’, Carlos Vinicius 90’)

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.