FIBA oduševljena ponašanjem navijača BiH i Slovenije, objavili snimak, dvoranom odjekivalo “ko ne skače mrzi Bosnu”,

Najvatreniji navijači košarkaških reprezentacija Bosne i Hercegovine i Slovenije nalazili su se jedni pored drugih na tribnama Lanxess Arene u Kelnu.

Sve je proteklo bez ikakvih problema i incidenata i to je posebno oduševilo PR službu FIBA-e koja je objavila taj trenutak.

Uoči utakmice snimljen je trenutak kada naši navijači pjevaju našu poznatu pjesmu “ko ne skače mrzi Bosnu”, dok u isto vrijeme Slovenci pjevaju “ko ne skače nije Slovenac”.

Kako je to bilo u istom ritmu, učinilo se kao da Slovenci pjevaju zajedno s našim navijačima.

Ipak, smisao svega jeste vrlo korektan odnos dvije navijačke skupine.

Na kraju svega treba reći da su naši navijači bili znatno bučniji u dvorani i da pružaju veliku podršku igračima na terenu – javlja Klix.

Inače, Slovenija je u prva dva meča upisala dvije pobjede, dok je naš tim ostvario jednu pobjedu i poraz.

Sada smo ih pobijedili.

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobijedili su u Kelnu u trećem kolu Eurobasketa favorizovanu selekciju Slovenije rezultatom 97:93 i tako su došli na korak do plasmana u nokaut fazu Evropskog prvenstva.

Naša selekcija je odlično otvorila utakmicu i imala je seriju 8-0. Međutim, Slovenci se brzo bude i dolaze do preokreta, a na kraju prve četvrtine imali su prednost od šest poena prednosti (32:26).

Krenuli su Slovenci dobro i u drugoj četvrtini, ali tada se naši bude predvođeni Džananom Musom (16 poena u prvom poluvremenu) i vraćaju utakmicu u egal. Igralo se dosta puta koš za košem pa su Slovenci otišli na odmor sa samo tri poena prednosti.

Nastavili su bh. košarkaši odlično igrati u trećoj dionici te je već tada bilo sasvim jasno da na očekuje dramatična završnica.

Tako je i bilo. Velika drama, ali fenomenalno izdanje naših košarkaša koji su ostvarili veliku pobjedu. Minut prije kraja imali smo dva poena prednosti i loptu. Slovenci nisu pogodili trojku, a onda Atić pogađa dva slobodna bacanja za plus četiri.

Na pet sekundi prije kraja Slovenci pogađaju za plus dva, a onda dva slobodna pogađa fantastični Roberson za konačnu pobjedu 97:93.

Najefikasniji u redovima BiH bio je Roberson s 23 poena, dok je Musa imao 22 poena i po pet skokova i asistencija. Odlični su bili i Halilović s 13 poena i 10 skokova, dok je Nurkić kao lider imao 12 poena i devet skokova.

BiH sada nakon tri kola ima dvije pobjede i jedan poraz, a i Slovenija je na istom omjeru 2-1. Do kraja grupne faze Bosna i Hercegovina igra još dvije utakmice. Prvo ćemo u utorak igrati protiv Francuske, a onda u srijedu vjerovatno odlučujući susret protiv Litvanije.

Pogledajte snimak koji je objavila FIBA.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.