Fikret Hodžić otkrio Hadžifejzoviću detalje: “Senade, evo zašto ja idem u zatvor!”

Fikret Hodžić dobio je pet godina zatvorske kazne nakon što je Sud BiH potvrdio prvostepenu presudu u aferi ‘Respiratori’. Hodžić je večeras, 27. januara, gostovao na Face TV i govorio o presudi, kao i cijelom ovom procesu. U Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem je priznao: “Prošao sam mnogo težih trenutaka. Koliko god da je teško i ovo ćemo prebroditi. Presudu sam dobio. To je nešto što je fakt. Mogu da nad svojom sudbinom plačem.

Hadžifejzović: “Rekao si da si spreman da ideš u zatvor… Zašto se nisi branio preko drugih?”

Fikret Hodžić: “Zato što sam vjerovao da u ovoj zemlji postoji sistem koji štiti nevinog čovjeka! Vjerovao sam da postoji sud koji će omogućiti svakome nevinom čovjeku da se izbori iza čega stoji!

Idem u zatvor za djelo za koje mi se nikad nije sudilo! Ako je to pravo ovo države, uzdignute glave idem u Vojkoviće! Za tri ipo godine ću izać svjetlijeg obraza od svih ovih što su ostali na slobodi! Poslali su nevinog čovjeka u zavtor! Kad mi je najgore najduhovitiji sam!

Pokušavam da se uveselim! Sretan sam jer su ljudi oko mene sigurni u ono što ja govorim! Sretan sam jer mi je Bog omogućio da imam sabur!”

Fikret Hodžić: “Za deset-petnaest dana idem u Vojkoviće! Ovaj intervju može pomoći nekome ko se može naći na mom mjestu! Kad se odluči da se neko riješi, to se može uraditi na bilo koji način! Nisam došao u emisiju da pričam protiv nekoga… Ljudima je sve jasno! Neko postoji… Subjektivno je da ja govorim o stvarima koje su meni napakostili!”

Hadžifejzović: “Kako objašnjavaš da si u subotu dobio presudu?”

Fikret Hodžić: “Pečat je na jučerašnji datum! Dobio sam pismo jutros! Cijeli proces je čudan! Mnoge stvari su čudne! Čudne je to što je prvostepena presuda bila objavljena u medijima deset dana prije nego što smo dobili presudu u sudnici!

I sada su mediji dobili presudu prije nas! Ne iznenađuje me to! Sve u vezi s ovim procesom je više nego čudno! Ovo će biti proces koji će se izučavati na pravnim fakultetima!

Pitam javnost: šta sam ja zloupotrijebio?!”

Podsjetimo, Sud Bosne i Hercegovine je prvostepenom presudom osudio bivšeg federalnog premijera Fadila Novalića, suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudina Solaka i vlasnika firme F.H. Srebrena malina Fikreta Hodžića na ukupno 15 godina zatvora za zloupotrebe prilikom nabavke respiratora vrijednih 10,5 miliona maraka tokom pandemije koronavirusa, dok je tadašnja federalna ministrica finansija Jelka Miličević oslobođena optužbe za nesavjestan rad u službi.

Gledajte gostovanje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.