Fra Mirko Majdandžić skroz otvoreno kod Hadžifejzovića: “Mi smo u crkvama rekli da BiH treba biti slobodna, a kako ćemo se mi u njoj dogovarati – to je do nas. Djeco, ne učite od nas starih…”

Fra Mirko Majdandžić bio je gost specijalnog izdanja “Centralnog dnevnika” sa Senadom Hadžifejzovićem na Face televiziji koje je oragnizovano povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Fra Mirko Majdandžić je gvardijan samostana u Fojnici za kojeg ne postoji suživot, već samo zajednički život svih u BiH.

Već je ispričana i opjevana časna uloga fra Mirkova na Dobrinji za vrijeme posljednjeg rata, gdje je službovao propovijedajući i u najtežim i natragičnijim opsadnim trenucima.

Postoji obimni arhivski materijal iz rata, kao i brojna građanska svjedočenja, u kojima je fra Mirko prikazan kao svijetli primjer bosanskog franjevca.

Tokom specijalnog izdanja “Centralnog dnevnika” sa Senadom Hadžifejzovićem, izveo je pjesmu “Nema meni do mog kraja” zajedno sa Gordanom Ekrić.

Majdandžić: “U Fojnici se čuva priča o BiH. Fratri su 730 godina u BiH.

Ako su mogli preživjeti sedamsto i nešto godina u različitim vremenima – znači da se može živjeti u ovoj zemlji…

Samo treba voljeti ovu zemlju.

Ima puno ljudi koji o BiH pričaju priče, pa i i ja, ali oni koji se žrtvuju i koji su dali dio sebe za BiH – kao Dragan Vikić, kao specijalci koje smo vidjeli, također i rudari, šumari, električari – da nema onih koji pročiste dalekovode…

Kako bi nam bilo? Oni koji rade za Bosnu i Hercegovinu – vole Bosnu i Hercegovinu.

Dođu trenuci kad nemaš drugog načina za preživjeti, nego se moraš uključiti u politiku.

Mi smo u crkvama rekli da BiH treba biti slobodna, a kako ćemo se mi u njoj dogovarati – to je do nas. Djeco, ne učite od nas starih…

VEZANI TEKST: Dragan Vikić, legendarni komandant kod Hadžifejzovića poslao brutalno jasne poruke: “Političari ne stvaraju državu, prave prostor za sebe i svoj ugodan i lagodan život!”

Učite od boljih od nas. Trebalo je izaći na referendum i reći da smo za slobodnu i nezavisnu BiH. Fratri dobro čuju.”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.