Francuzi spremni za veliku borbu i “osvetu” Zmajevima, evo kako su dvije NBA zvijezde najavile meč Eurobasketa

Košarkaši Francuske odradili su posljednji trening uoči meča 4. kola grupne faze Eurobasketa koji igraju protiv naše Bosne i Hercegovine.

Najveće zvijezde tima Rudy Gobert i Evan Fournier u izjavama koje je reporter portala Klix.ba snimio u dvorani najavili su veliku borbu i jako težak meč.

Francuzi su u dosadašnjem toku prvenstva ostvarili dvije pobjede i to u posljednja dva susreta, prvo protiv Litvanije rezultatom 77:73, nakon toga i protiv Mađarske rezultatom 78:74, dok su u prvom meču doživjeli poraz od domaće Njemačke rezultatom 76:63.

Jasno je da Francuska još uvijek nije ni blizu željenog nivoa i da reprezentacija ne igra ni približno onako kako navijači ovog tima očekuju.

Ipak, ne treba napominjati da se radi o jednoj od najboljih selekcija i da u svakom trenutku mogu ući u svoj najbolji ritam i doći do igre koja ih može odvesti do medalje.

Svi košarkaši Francuske su spremni za sutrašnji meč, iako su i oni jasno umorni nakon dvije utakmice za vikend.

Nakon treninga najveće zvijezde reprezentacije Rudyj Gobert i Evana Fournier rekli su šta očekuju od sutrašnjeg meča.

“Nedavno smo izgubili od BiH u Sarajevu i znamo šta trebamo popraviti za ovaj meč. Nisam gledao meč BiH protiv Slovenije jer smo i mi igrali svoju utakmicu, ali sam svakako obratio pažnju.

Izgleda kao iznenađenje, ali uopšte nije, i mi smo igrali protiv njih, oni igraju s puno srca i neće biti lagano za nas. Nurkić je najbolji igrač te reprezentacije, ali i ostali momci igraju jako dobro. Dat ćemo sve od sebe i očekujem veliku i tešku borbu”, rekao je Gobert.

“Očekujem veliku borbu, BiH igra jako, ima dobre igrače, veliki su i snažni, ovdje je stotine njihovih navijača koji su došli u Njemačku.

Moramo biti spremni za borbu, igraju s dosta srca i moramo to poštovati. Pitanje je ko će biti fizički snažniji i ko će igrati bolju košarku”, rekao je Fournier.

Naša reprezentacija je 27. augusta igrala protiv Francuske u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a nakon dva produžetka i velike borbe u sarajevskoj Skenderiji došla je do pobjede rezultatom 96:90.

Podsjećamo, meč između BiH i Francuske igra se u utorak u Kelnu s početkom u 14:30 sati.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.