Francuzi ukazali veliku čast proslavljenom bh. fudbaleru Safetu Sušiću: Pogledajte kako mu je PSG čestitao rođendan!

Safet Sušić, proslavljeni bivši bh. fudbaler, jedan od najboljih u historiji naše zemlje, danas slavi 68. rođendan. Pape je i dalje najuspješniji selektor BiH jer je Zmajeve odveo na neko veliko takmičenje – Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, a prije i poslije toga naš tim nije igrao na evropskim ili svjetskim prvenstvima.

Rođendanske čestitke Papetu stižu sa svih strana, a oglasio se i njegov bivši klub PSG.

“Sretan 68. rođendan našoj legendi Safetu Sušiću – čestitka je koju je uz Papetovu fotografiju objavio klub sa Parka Prinčeva.

Pape je za PSG odigrao 345 mečeva, postigao 85 golova uz sedam asistencija.

Sušić je za PSG igrao od 1982. do 1991. godine i jedan je od najboljih igrača koji su nosili dres ovog kluba. U sezoni 1982/83. proglašen je najboljim stranim igračem u Francuskoj.

Sušić se nalazi među 10 najboljih strijelaca francuskog tima svih vremena. Postigao je 85 golova.

I Fudbalski savez Bosne i Hercegovine čestitao je Papetu rođendan.

“Pod Sušićevom “dirigentskom palicom” Bosna i Hercegovina se prvi put plasirala na jedno veliko takmičenje, Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Selektorsku dužnost obavljao je u razdoblju od 2009. od 2014. godine, a u 49 utakmica ostvario je 23 pobjede, devet remija i 17 poraza – poručili su iz FSBiH.

Na društvenim mrežama oglasio se i FK Sarajevo, čija je Pape također legenda.

“Na današnji dan rođen je Safet Sušić.

Dres Sarajeva je nosio deset godina, odigravši pri tome 245 zvaničnih utakmica. Sa 96 postignutih golova u svim zvaničnim utakmicama, drugi je najbolji strijelac Sarajeva svih vremena.

Kada su u pitanju prvoligaški golovi, Pape je mreže protivnika u prvenstvenim duelima tresao 86 puta, po čemu je rekorder bordo kluba.

U izboru NSBiH i UEFA-e, 2004. godine izabran je za najboljeg fudbalera Bosne i Hercegovine svih vremena, a u jesen 2013. godine postao je prvi selektor koji je reprezentaciju Bosne i Hercegovine uspio odvesti na jedno veliko takmičenje.”, poručili su iz FK Sarajevo.

Pogledajte fotografiju koju je objavio PSG.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.