Frcale iskre u studiju, kakav sukob kod Senada Hadžifejzovića: “Bakir slagao državu!”; “Što glumiš Lagumdžiju?”

Damir Mašić iz SDP-a i Haris Zahiragić iz SDA ozbiljno su se sukobili u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića na Face televiziji i to lice u lice (face to face).

Mašić: “Bakir je slagao državu!” Zahiragić: “Ovo je revizija BiH, ne Izetbegovića!” Mašić: “Ama, priznao je!”

Zahiragić: “Tromp i Nice se naljutili što nisu dobili novac!” Mašić: “Bakir je izdao državu!”
Zahiragić: “Ovo nije revizija Bakira, nego BiH!”

Mašić: “Bakir je angažovao Softića!” Zahiragić: “Imao je dokument, ali u njemu nije pisalo da Softić nema legitimitet.” Mašić: “Ama, priznao je!”

Zahiragić: “Ovo je pravna priča, ali postaje politička! Nice je kazao da nikada nije znao procijeniti koliko košta postupak revizije. On želi debatirati s najvećim pravnim stručnjacima. Kontradiktoran je! Počeo je spominjati Hasana Čengića sada kada on ne može da odgovori!

Nicea je diskreditovala Florence Hartmann koja je rekla da se zalagao da Milošević ne bude optužen za genocid. Nevenka Tromp i Nice kažu kako bi oni predložili odbranu, da agent ostaje Sakib Softić i da je potrebno milion eura – ne preko Fondacije nego lično. Pokušavali su prodati dokaz u krivičnom postupku! Naljutili su se što nisu dobili taj novac.”

Mašić: “Mene ne interesuju ni Nice ni Tromp nego zvaničnici BiH! Šta su radili po pitanju revizije?! Izetbegović je 2019. godine priznao da je svjesno razvlačio podnošenje revizije, da je unaprijed znao da Softić nema legitimitet, da je – po prijedlogu savjetnika – u zabludu doveo učesnike sastanka u Vijećnici.

Ti isti savjetnici su unaprijeđeni na pozicije zamjenika ministara! Kako jedan zvaničnik koji predstavlja BiH ima hrabrosti da takvu informaciju ne podijeli s cjelokupnim auditorijem!

Nermin Nikšić se stavio na raspolaganje, predložio sastanak da se zauzme zajednički stav. Izetbegović nije javnosti predočio ono što je znao za Softića!”

Zahiragić: “Tromp vas ne zanima, jer ste joj dodijelili titulu počasnog građanina Sarajeva. Ovo nije revizija Bakira Izetbegovića, nego BiH! Denis Bećirović je isto znao da Softić nema legitimitet!”

Mašić: “Pa nije Softića angažovao Bećirović nego Izetbegović!”

Zahiragić: “Kada je Softić imenovan za agenta?”

Mašić: “To je nebitna stvar!”

Zahiragić: “Kakve veze ima Bakir Izetbegović sa pravnim radnjama?! Ovo je paranormalno, neviđeno! Izetbegović je imao dokument, ali u njemu nije izričito pisalo da Softić nema legitimitet.”

Mašić: “Ama, priznao je!”

Zahiragić: “Izetbegović je kazao da je očekivao ovakvo osporavanje. On je nastavio s podnošenjem aplikacije; nije htio dići ruke.”

Mašić: “Stavljate se u službu advokata Izetbegovića. Zarad istine, zašto je Izetbegović 22. 2. 2017. godine rekao da Softić ima legitimitet, a znao je da nema?! To je laž!”

Zahiragić: “To nije laž! Revizija je vanredni pravni akt!”

Mašić: “Izetbegović je slagao!”

Zahiragić: “Oni su primili aplikaciju koju je Softić podnio, on je izabran za agenta 2003. godine i tako je ostalo! Izdaja bi bila da aplikaciju uopšte nismo predali! Agent Softić i dan-danas ima legitimitet!”

Mašić: “Softić je pitao Sud ima li legitimitet i oni su mu rekli da nema!”

Mašić: “Vi imate dug prema Izetbegoviću! Pet ljudi je natjerano da se sklone da biste Vi ušli u kantonalnu skupštinu!”

Zahiragić: “Je l’ to glumiš Lagumdžiju?!”

Mašić: “Ne znate elementarne stvari. Niste u stanju da objasnite zašto je Izetbegović slagao javnost. On u normalnoj zemlji nikad više ništa ne bi bio, slagao je krucijalnu stvar za državu!”

Zahiragić: “Mašića je poslao u emisiju njegov šef Konaković da vrši napade na mene, da me vrijeđa!”

Mašić: “Ovo je žalosno da najveća stranka nije u stanju pogledati narod u oči!”

Zahiragić: “Damir Mašić je slika i prilika SDP-a!”

Mašić: “Ja sam svaki put izabran od strane naroda, a Vi ste svaki put uneseni!”

Zahiragić: “Ja ću sam imati više glasova nego cijeli SDP!”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.