Fudbaler Borca odbio Barbareza, ali to Sergeja očito nije pogodilo, jer mu je odmah našao zamjenu

Nakon finalne utakmice Kupa BiH i brojnih uvrjedljivih komenatara u javnosti, David Vuković, donio je odluku da se ne pojavi na okupljanju reprezentacije BiH za predstojeće utakmice sa Engleskom i Italijom. Ipak, to nije pogodilo selektora Sergeja Barbareza koji mu je odmah pronašao zamjenu,

Mladi fudbaler novopečenog prvaka Bosne i Hercegovine zaslužio je poziv Sergeja Barbareza sjajnom igrom u drugom dijelu sezone u domaćem prvenstvu, ali je na kraju odlučio da neće doći na okupljanje.

“Donio sam odluku da se zbog pritiska javnosti i raznih komentara poslije utakmice sa Zrinjskim ne pojavim na okupljanju reprezentacije i smatram da je tako najbolje za sve navijače.

Mislim da nakon novonastalih dešavanja ne mogu pomoći reprezentaciji jer nisam u mogućnosti da budem dovoljno ckoncentrisan i da dam svoj maksimum na terenu, na treninzima, kao i na samim utakmicama.” poruka je Davida Vukovića.

Nakon što je David Vuković otkazao poziv selektoru fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergeju Barbarezu, ubrzo je pozvan zamjenski fudbaler.

Umjesto njega pozvan je igrač Hajduka Madžid Šošić. Šošić je bio član Zrinjskog u sezoni 2021/22. kada su Mostarci osvojili Premijer ligu, a danas je igrač Hajduka na posudbi u Radomlju.

Poziv Šošiću potvrdio je HNK Hajduk.

Bosna i Hercegovina 3.juna igra u Newcastleu s Engleskom te šest dana kasnije s Italijom u Empoliju.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.