Fudbalska reprezentacija BiH primila eurogol od Lihtenštajna…

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras protiv Lihtenštajna igra meč 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, trenutno je 2-1 za Zmajeve nakon što smo primili eurogol.

Poveli smo već u trećoj minuti.

Nakon gužve Džeko je iz blizine pogodio za vodstvo. Bilbija je odigrao povratnu loptu za našeg kapitena koji je rutinski pogodio za ranu prednost.

Već je 2:0 bilo u 18. minuti.

Džeko je šutirao, a bizaran autogol je postigao defanzivac Lihtenštajna Luchinger koji je nespretno zahvatio loptu i poslao je u vlastitu mrežu.

Ipak, Lihtenštaj je smanjio eurologom.

Wolfinger je uhvatio volej sa preko 20 metara iz prve i pogodio je rašlje.

Naši navijači su aplauzima ispratili ovaj potez.

Kodro se već u startu suočio s određenim problemima sa sastavom, nakon što je naš ostao bez povrijeđenih Miroslava Stevanovića i Adriana Leona Barišića, dok je Anel Ahmedhodžić suspendovan, jer se nije pojavio na pripremama selekcije, pravdajući se povredom.

Naknado je pozvan Eldar Ćivić, a novi selektor za večeras je najavio napadačku igru:

“Večeras ćemo izaći na ofanzivan način. Znamo šta nas čeka i imamo ekipu protiv nas koja je kvalitetna i čvrsta, bez obzira šta ko mislio o njima.

Neće biti lagano to probiti, ali ambijent u našoj ekipi je dobar.

Baš puno vjerujem u kvalitet naših igrača i sa jednom organizacijom mislim da to možemo podoći na jedan viši nivo. Ne bježimo od uloge favorita i to je jasno”, rekao je selektor Zmajeva.

Večerašnja utakmica je i povratnički debi selektora Mehe Kodre na klupu Zmajeva nakon 2008. godine.

Pedesetšestogodišnji Kodro je naslijedio Faruka Hadžibegića koji je sporazumno raskinuo ugovor s Nogometnim savezom BiH.

Večerašnju utakmicu sudi trojka iz Kazahstana: Sayat Karabayev, Alexey Dolgikh i Dmitriy Belogradov. Četvrti sudija je također Kazahstanac Artyom Kuchin, VAR sudije dolaze iz Portugala, Hugo Miguel i Luis Godinho – javlja Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.