General Mašović brutalno odgovorio Dodiku o izjavi da je formiranje OSBiH greška: “Najveći uspjeh u postdejtonskoj BiH”

Generalpukovnik Senad Mašović, načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, kazao je kako je veliki značaj za našu državu održavanje vojne vježbe “Brzi odgovor 2021” koja se organizuje sa Vojskom Sjedinjenih Američkih Država.

– Ova vježba ima višestruki značaj za BiH, kako na unutrašnjem sigurnosnom planu, tako i na međunarodnom planu. Sama mogućnost da BiH, odnosno njene Oružane snage, budu pozicionirane u jednoj takvoj vježbi, po prvi put u ovom ovakvom obliku, i da budemo domaćini jednoj ovakvoj vježbi, govori o velikom respektu koji ima međunarodna zajednica spram OSBiH – izjavio je Mašović za hayat.ba.

Osvrnuo se, između ostalog, i na izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je kazao kako je formiranje OSBiH historijska greška.

– Oružane snage BiH nisu historijska greška, nego su najveći historijski uspjeh u postdejtonskoj BiH. Zahvaljujući OSBiH i njenim pripadnicima koji su vrlo jasno posvećeni izvršavanju svojih zakonskih obaveza, danas je država BiH neuporedivo drugačije prepoznata na međunarodnom planu.

Prepoznata kao kredibilan i poželjan partner i trebamo na to biti ponosni i težiti zaista kreiranju ambijenta koji će osigurati jedan potpuno drugačiji sigurnosni i ekonomski ambijent, i kreirati mogućnost da mladi ostani u BiH. A za to nema boljeg puta od nastavka integracijskih procesa prema NATO Savezu, i ono što ustvari NATO traži od nas je radi nas, kreiranje boljeg ambijenta u BiH – istakao je Mašović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.