in ,

“Gledaj ga lafčino” Emir Kusturica u helikopteru nadletio iznad Sarajeva

Na današnji dan prije 40 godina premijerno je prikazan čuveni film “Sjećaš li se, Dolly Bell?”

Ispravka 4. 2. 2021. Portal bhdijaspora.net 2.2. 2021. prenio je vijest o tome da je Emir Kusturica nadletio iznad Sarajeva zbog godišnjice filma “Sjećaš li se, Dolly Bell”, koji je nastao u februaru prije 40 godina, ali ispostavilo se da se Kusturica iznad Sarajeva nije pojavio tim povodom.

Naime, nakon analize Raskrinkavanja zaključeno je da su fotografije nastale ranije, tokom osmog ili devetog mjeseca 2020. godine.

“Emir Kusturica jeste letio helikopterom iznad Sarajeva, ali to se nije desilo 2.2.2021, niti je bilo povezano sa obilježavanjem 40 godina od premijere njegovog filma “Sjećaš li se Dolly Bell?”. Fotografije su, po svim dostupnim informacijama, autentične – ali su nastale u 8. ili 9. mjesecu 2020. godine”, navodi Raskrinkavanje.

Film “Sjećaš li se Dolly Bell?” premijerno je prikazan 2. februara 1981. godine, a iste godine ovjenčan je “Zlatnim lavom” na Venecijanskom filmskog festivalu.

U filmu čija se radnja dešava u Sarajevu, šezdesetih godina prošlog vijeka, igraju Slavko Štimac, Slobodan Aligrudić, Ljiljana Blagojević, Mira Banjac, Pavle Vuisić…

Nenad Čanak opasno zaprijetio Vojislavu Šešelju: “Svinjo, zločinče, čekam te, ponesi pištolj!”

Sarajevo ima čak 100 tona krompira viška: Kako riješiti taj problem?