Banjalučki političar Aleksandar Vuković poslao oštru poruku Kusturici: “Nisi ti za Bosne, zovi se kako hoćeš, Emir ili Nemanja, samo ostani sa one strane Drine”

Kontroverzni reditelj Emir Kusturica je u jednom podcastu negativno govorio o rodnom Sarajevu, a na njegove izjave reagirao je predsjednik GO SDP-a BiH Aleksandar Vuković.

– Nismo bili jaki da spriječimo sramotu koju je legendarni Đorđe Balašević doživio porukama iz Banje Luke da ga ovdje čekaju meci.

Mi smo danas tu da ti ljudi više nikada ne govore u ime svih nas.

Ako su to dozvolili skoro svi iz pedeset i neke, mi nećemo!

Pa, slobodno neka izvade te metke! Ne znam šta se čeka ovako dugo? Nismo se nikada ni izvinili Panonskom mornaru!

Povod za ovaj omaž tom čovjeku koji sada plovi nekim mirnijim morima je druga, mračna strana ogledala koji se valjda zove Emir Kusturica – naveo je Vuković na Facebooku.

On je napisao kako je pročitao kako se taj, kako kaže, kvaziintelektualac bez identiteta i morala “pere” od svog rodnog grada Sarajeva.

– Upakovao je Emir svoju bruku kroz blejanje o nekim relacijama između Osmanlija i Austrougara. Pa, kad već nismo sačuvali Balaševića, možemo se sačuvati od ovakvog Emira.

Zovi se kako hoćeš, Emir ili Nemanja, samo ostani sa one strane Drine, na Mećavniku ili na kakvoj god hoćeš gori. Opravdati novac koji moraš pravdati možeš i sa te distance. Svakako psi laju, a vjetar nosi.

Nisi Emire za Bosne, a ionako nikad nisi shvatio onu sarajevsko-bosansku da dobre jarane para kupit’ ne može – poručio je Vuković.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.