Gledajte uživo sa lica mjesta spektakularni doček evropske prvakinje Lane Pudar u Mostaru na platou ispod Starog mosta

Svečani doček najboljoj bosanskohercegovačkoj plivačici Lani Pudar priređen je večeras na platou ispod Starog mosta u Mostaru, a direktan prijenos događaja osigurao je BHT 1, ali i televzija N1.

Doček 16-godišnjoj plivačici koja je nedavno postala prvakinja Evrope na 200 metara u disciplini delfin organizuje Sportski savez Grada Mostara i Klub vodenih sportova Orka.

Na platou ispod Starog mosta okupio se veliki broj Mostaraca.

Na dočeku Lani će biti i gradonačelnik Mostara Mario Kordić koji će i zvanično objaviti da se u Mostaru počinje graditi olimpijski bazen, objekat o kojem Lana, ali i svi Hercegovci sanjaju već godinama.

U okviru dočeka održana je i konferencije za medije na kojoj je upriličen i svečani prijem za sve institucije, firme, ustanove i pojedince koji su pomogli rad Orke u prethodnom periodu.

Podsjetimo, Lana Pudar je osvojila zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin, te bronzanu na upola kraćoj dionici.

Na organiziranoj press konferenciji prisutnima se obratio Senad Kavelj, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara

– Ono što mogu kratko, da ne dužim. Lana je učinila BiH ponosnom i pokazala kako se iz relativno male zemlje postaje šampion.

U ime Sportskog saveza naravno da smo sretni i prezadovoljni. Imamo prvaka Evrope i to nas u Mostaru čini sretnim i ponosnim.

Čuo sam Mostarce da se pitaju ko je izabrao ovi mjesto za press konferenciju, pa ovo je najljepše mjesto u BiH i Lana to zaslužuje. Bit će još medalja i dočeka – rekao je Kavelj.

Pogledajte.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.