Gol mašina iz dijaspore, ovaj igrač bi se trebao naći radaru selektora Peteva: Kao drugi strijelac lige Said Hamulić stigao u Poljsku, sada je zabio šest golova u 12 mečeva

Said Hamulić (21) svojom formom pokazao je u posljednjih godinu dana da je igrač vrijedan hvale, a samim tim i da se nađe na radaru naše reprezentacije.

Ovaj 1,88 m visoki centarfor u prošloj sezoni bio je drugi strijelac Litvanije gdje je za Suduvu postigao 16 golova.

Dovoljno da zapadne za oko poljskom dvostrukom šampionu (73., 76.) Stal Mieleceu koji ga je doveo ovog ljeta u transferu navodno velikom 500.000 eura, piše Reprezentacija.ba.

U Poljskoj je nastavio sa odličnim igrama, pa je ove sezone u 12 mečeva za Stal zabio čak šest golova i tri puta asistirao. Peti su na tabeli.

Hamulić je inače rođen u Nizozemskoj, ali prema javnim podacima posjeduje i pasoš Bosne i Hercegovine. Njegovi roditelji su iz Krajine – majka mu je iz Bosanske Krupe, otac iz Cazina. Dakle, na raspolaganju je da zaigra za BiH.

Nakon što je uvidio da nema priliku nametnuti se u nizozemskom seniorskom fudbalu, prije dvije godine odlazi u Litvaniju.

U turbulentnom periodu za njega jedno vrijeme provodi i na posudbi u Bugarskoj, nakon čega ide i u Litvaniji na posudbu, no da sreća prati hrabre pokazuje u Suduvi gdje postiže 16 golova.

Hamulić je u posljednjem nastupu u Poljskoj zabio dva gola i jednom asistirao protiv Pogona. Naš napadač je u 45. minuti postigao gol glavom, a najljepši trenutak na meču dogodio se u 68. minuti.
Said je dobio jednu loptu na svojoj polovini, zatim je nezaustavljivo krenuo u kontranapad i majstorski matirao nemoćnog golmana Pogona. Naš napadač je odličnu utakmicu krunisao asistencijom u 88. minuti.

Iako se Stal ne može pohvaliti velikim izlaznim transferima u svojoj historiji, Said bi dobrom golgeterskom formom u Poljskoj sigurno mogao sebi trasirati put dobre karijere.

1,88 visoki centarfor nizozemske nogometne škole, a krajiškog mentaliteta i porijekla – ne zvuči loše.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.