Gorica Dodik stala u odbranu oca Milorada: Obrušila se na Ramiza Salkića, javno tvrdi da je dobio “instrukcije ambasade”

Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika, na Twitter profilu napala je Ramiza Salkića, potpredsjednika bh. entiteta RS, nakon što je on osudio oružani napad i verbalno vrijeđanje vjernika Bošnjaka u Janji.

Podsjećamo, Salkić je, između ostalog rekao, da je to posljedica “radikalne separatističke politike koju provode vlasti bh. entiteta RS, predvođene Miloradom Dodikom, te da su Bošnjaci Janje, kao i Bošnjaci u čitavom bh. entitetu RS, zabrinuti ovim dešavanjem i izostankom snažnije reakcije radi spriječavanja ugrožavanja mira i stabilnosti od strane separatistički orijentisanih ekstremista”.

Gorica Dodik branila je svog oca Milorada, kojem su Sjedinjene Američke Države prije dva dana uvele nove sankcije.

– Gospodine Ramize, jasno je da ste i vi dobili instrukcije ambasade da okrivljujete Dodika za sve i da širite mržnju prema njemu, ali i vama je jasno da jedina politika koja izaziva nestabilnost i mržnju je ta koja dolazi od vas i od političkog Sarajeva – napisala je Gorica Dodik..

Podsjećamo, nakon što je objelodanjeno da su se na proširenoj listi sankcija Sjedinjenih Američkih Država našli, između ostalih, i Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a, kao i ATV televizija, Dodikova kćerka Gorica jako je aktivna na društvenoj mreži Twitter.

Oko 10 objava posvetila je ovoj temi.

– E sad malo da se pozabavimo sastankom predstavnika medija u američkoj ambasadi. Osnovno je bilo uputiti medije kako izvještavati u cilju slabljenja Dodika.

Svako malo izbacivati naručene tekstove, koje treba razbijati na sve strane, pojedinci će plasirati vijesti ostali prenositi – napisala je Gorica Dodik u jednoj od posljednjih objava.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.