Građani BiH u strahu stoje u redovima: Evo kakvo je stanje sa Sberbankom u BiH, oglasili se iz Agencije za bankarstvo FBiH

Nakon ruske invazije na Ukrajinu korisnici Sberbanke u našoj zemlji postali su zabrinuti za sigurnost svog novca na njenim računima, a sve je intezivirano nakon saznanja da je na listi američkih sankcija Sberbank Europe.

Kako saznajemo, jutros je održan sastanak uprave banke s rukovodstvom Agencije za bankarstvo Federacije BiH, a razgovarano je o trenutnom razvoju situacije.

Sastanak je održan kako bi se razmijenile informacije o mogućim reperkusijama sankcija i kako bi se građani zaštitili na vrijeme, kazao je direktor Agencije za bankarstvo FBiH Jasmin Mahmuzić.

Sberbanka je stabilana, dobro kapitalizirana i spremna da odgovori potencijalnim izazovima, dodao je te kazao kako će poslovi u ovoj banci teći normalno za sve klijente.

“Naša Sberbanka i dalje je indirektno u ruskom vlasništvu, jer proces otkupa još nije završen. Vlasnik naše Sberbanke je Sberbanka u Beču, dakle nije direktno Moskva. Mi smo jutros imali kontakt i s guvernerom Centralne banke BiH. Dakle, nema mjesta strahu”, rekao je Mahmuzić za Klix.

VEZANI TEKST: Oglasili su se iz Sberbanke u BiH nakon brojnih upita preplašenih građana: “Poslujemo uobičajeno, pružajući sve proizvode i usluge”

Iz Agencije za bankarstvo FBiH kažu kako kontaktiraju američke institucije da se informiraju šta konkretno podrazumijevaju ove sankcije.

Ubrzo očekujemo i službeni stav ove banke.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.