in ,

Građani nezadovoljni nakon što se Općina Tešanj oglasila o radu službi koje su odgovorne za održavanje puteva

Nakon što se Općina Tešanj zvanično oglasila o čišćenju puteva, građani su itekako izrazili svoje nezadovoljstvo

Nakon što se Općina Tešanj zvanično oglasila o čišćenju puteva, građani su itekako izrazili svoje nezadovoljstvo na društvenim mrežama.

Ipak, iz Općine se pravdaju da je sve uredu.

Njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti.

“Radovi na čišćenju snijega i posipanju vršeni su u više navrata tokom jučerašnjeg dana, a sve do osposobljavanja ulica za normalno odvijanje saobraćaja. Sve firme na zimskom održavanju (njih 7 sa 15 mašina) pristupile su čišćenju po utvrđenim prioritetima. Zbog zamrznutih cesta od prethodne noći bilo je otežano čišćenje snijega, a u gradskim ulicama poseban problem su pravila parkirana vozila. Čišćenje je započelo oko 10,30 sati i nastavljeno je do kasnih večernjih sati, uz prisustvo nadzora.

Kroz ugovore o održavanju nekategorisanih cesta po mjesnim zajednicama čišćenje je vršila 21 radna mašina. Ugovorom o zimskom održavanju, na području općine Tešanj ukupno je obuhvaćeno 353 km cesta i 46 km trotoara. Osobe zadužene za nadzor redovno prate situaciju i reaguju po ukazanoj potrebi u najkraćem vremenu”, saopšteno iz Općine Tešanj.

Vijesti iz Tešnja pratite na ovom LINKU.

Pogledaje cijelo osvježavajuće obraćanje Senada Hadžifejzovića nakon što je objelodanio da je ugradio stentove: “Do sada ste gledali stand-up CD, a od sada stent-up”!

SAMO U BIH Traži vjenčanje u zatvoru nakon što je osumnjičena da je ubila čovjeka?! Sunita Hindić planira da se uda iza zatvorskih rešetaka