Građani u strahu, ali… Jako ohrabrujuće informacije su upravo pristigle iz Maglaja!

Iz Općine Maglaj su se oglasili sa saopštenjem u vezi vodostaja na ovom području.

Situacija je i dalje, srećom, stabilna, a nadležne ekipe dežuraju na terenu.

Trenutni vodostaj rijeke Bosne uzvodno od Maglaja je u blagom opadanju. Pored toga stale su i padavine što pruža nadu u stabilizaciju situacije.

Pored praćenja nivoa Bosne na mjernim stanicama gdje je u posljednji sat vremena zabilježen blagi pad nivoa, pripadnici CZ Općine Maglaj prate i dodatnu referentnu tačku na kojoj je također zabilježen pad nivoa vode.

Bez obzira na to i dalje ćemo pomno pratiti situaciju tokom noći.

Načelnik je obišao porodice Zeljković i Delić iz naselja Jelovac, kojima je voda ušla u podrumske prostorije i pomoćne objekte. Porodice su sve vrijeme u pripravnosti, a načelnik je dao podršku i stavio se na raspolaganje”, saopšteno je iz Općine Maglaj.

“Naselje Jelovac, rijeka Bosna izlila do kuća porodica Zeljković i Delić, poplavljeni pomoćni objekti.Njihove kuće su, svaki put prilikom rasta vodostaja Bosne, prve na udaru”, javila je ranije u objavi RTV Maglaj.

Situacija nizvodno od Zenice je stabilna te ne postoji opasnost od plavljenja stambenih objekata, a porast rijeke Bosne u nekoliko navrata je blokirao podvožnjake na ulazu u Maglaj, a uz to su na nekoliko lokaliteta poplavljene i obradive površine.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.