Građani Srbije šalju podršku bh. pjevačici Selmi Bajrami: Kad Novak Đoković sjedi s Ritom Orom, tom se smijemo

Ne stišava se bura oko Selme Bajrami i zabrane ulaska u Srbiju zbog pokazivanja dvoglavog orla. I dok tamošnji mediji potpaljuju situaciju s naslovima kako “Selma Bajrami nastavlja provocirati na društvenim mrežama”, brojni stanovnici te zemlje pružaju joj podršku. Ova odluka izazvala je mnogobrojne reakcije, a sve je na konferenciji za medije prokomentirao i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković.

Neke od poruka pjevačica je podijelila i na svom Instagram profilu, a posebno se ističe ona u kojoj je jedna od pratiteljica spomenula Novaka Đokovića.

“Novak Đoković sjedi i smije se sa Rita Orom (glasnogovornicom i zagovornicom velike Albanije) i ništa? Tada se smijemo i pravimo mimove.

Ne želimo i ne upoređujemo već pričam koliko je banalno i jedno i drugo. Dok se ljudima koji nisu naši sugrađani zabranjuje pokazivanje orla, oni ne moraju da lijepe tablice dok prolaze kroz Srbiju”, glasi komentar.

“Puno pozdrava i podrške iz Srbije draga, kod nas ćeš uvijek biti dobro došla da znaš! SNS go*na što nam rade tu smo nemoćni nažalost ali proćiće i njihovo nestat će u mišju rupu i onda ćemo se družiti ponovo, slobodno”, napisala je jedna pratiteljica ispod Selmine posljenje objave.

Podrška i šale na račun ove bizarne situacije osvanule su i na platformi X.

Podsjećamo, Aleksandar Vulin se sam pohvalio da je bh. pjevačici zabranjen ulazak u Srbiju po njegovom naređenju, jer je Bajrami pred kamerama “ponosno pokazivala simbole Velike Albanije”, odnosno dvoglavog orla.

Ova odluka izazvala je mnogobrojne reakcije, a sve je na konferenciji za medije prokomentirao i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković.

“To što rade u Srbiji je crna rupa. Da li je Vulin taj koji može da donese ove odluke za bilo koga koji izrazi bilo kakav stav.

Feđu Štukana su zadržali jer je rekao svoj stav. I mene mnogi kritiju, ali to ne znači da me treba sankcionisati. Sanksionisanje tih ljudi pokazuje da vlasti u Srbiji imaju tu tamnu stranu”, naveo je Konaković.

Potom je dodao:

“Pozivam Aleksandra Vučića i Ivicu Dačića da se oglase. Da li je ovo vlastiti stav države ili ne mogu kontrolisati sigurnosne sisteme.

Ponosimo se svojom demokratijom i nećemo uzvraćati istom mjerom.

Mi to ne radimo, sloboda govora je zagarantovana, kao i iskazivanje mišljenja.

Ne smije zaboraviti da je Aleksandar Vulin onaj koji je studenticama koje su veličale ratne zločince ponudio stipendiju u Beogradu.

VEZANI TEKST:

Bh. pjevačica Selma Bajrami se oglasila nakon što je vraćena s aerodroma u Beogradu

Srbija mora reći šta je njeno pravo lice, ono što slušamo o evropskim integracijama ili ovo koje gledamo i doživljavamo sa našim građanima”, kazao je Konaković.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.