Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković govorio o ugroženosti RS: “Jesu li stranci krivi za odlazak ljudi, zaduženja i afere”

Vijesti

“Koji visoki ili niski predstavnik je kriv što je RS napustilo pola miliona ljudi, što 15 godina nije otvorena nijedna fabrika i što RS ima dug koji bi potopio i Titanik?

Rekao je ovo gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, gostujući sinoć na RTRS, u emisiji „Drugi ugao“ sa portparolom SNSD i savjetnikom člana Predsjedništva BiH, Radovanom Kovačevićem.

Govoreći o ugroženosti RS, Stanivuković je poručio da je saglasan sa stavovima vlasti u RS o Inzkovom zakonu, stranim sudijama i sličnim pitanja koja mogu ugroziti RS, ali da ju je SNSD ipak najviše ugrozio.

– Naravno da smatram da je RS ugrožena, ali smatram da su je ovi najviše ugrozili. Pola miliona ljudi je napustilo RS, imamo 90.000 nezaposlenih, a dug RS je 6,3 milijarde KM.

Jesu i za to krivi stranci? Ko je kriv što je UKC dužan 80,3 miliona KM za poreze i doprinose? Je li visoki ili niski predstavnik kriv za aferu kiseonik? Ko je odgovoran što nijedna fabrika nije otvorena u 15 godina? Koji visoki predstavnik je kriv što smo prvi po smrtnosti od korone u Evropi? – rekao je Stanivuković.

Leave your vote