Gradonačelnik Trebinja odbrusio ministrici vanjskih poslova BiH Turković: “Ako Bisera neće da pomogne, neka ne odmaže”

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić oglasio se u vezi sa povlačenjem pozitivnog mišljenja ministrice vanjskih poslova Bisere Turković na memorandum o izgradnji aerodroma Trebinje.

“Ako ne može pomoći ne treba odmagati. Trebala bi pustiti ljude da rade svoj posao. Političari kao što je Turković trebaju nositi teret analiza o odlasku stanovništva”, kazao je Ćurić.

– Svi znamo da je Trebinje turističko mjesto. Imamo posjete iz 90 zemalja godišnje. Zamislite čemu bi sve taj aerodrom ovdje mogao da doprinese! Ne samo da bi se dodatno razvio naš grad, već cijela RS i BiH. Prema tome, dajte ljudi nemojte da šaljete tako loše poruke i da bude ona varijanta, fali ti jedan papir, jer uvijek će naći da nešto nedostaje – naveo je Ćurić.

Ministar komunikacija i transporta BiH Vojin Mitrović rekao je da će zbog poteza Turkovićeve procedura do formiranja memoranduma pa i njegovo samo potpisivanje između BiH i Srbije biti mnogo duže i prolongirana za nekoliko koraka.

– To je jedan duži proces, ali ispunićemo mi i tu formu pa se vratiti ponovo na Savjet ministara. Sada dokument koji je usvojen u srijedu na Savjetu ministara ide na Predsjedništvo BiH koje bi trebalo da da svoju saglasnost. Onda mi stupamo na scenu i formiramo grupu koja će se baviti usaglašavanjem i pregovorima te utvrditi nacrt memoranduma za koji je potrebno tražiti mišljenje svih potrebnih institucija – rekao je Mitrović.

Podsjetimo, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je danas dopis Vijeću Ministara Bosne i Hercegovine i Kabinetu Predsjedavajućeg Vijeća Zoranu Tegeltiji, a povodom donošenja Memoranduma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije kojim se „utvrđuju osnovni pravci buduće suradnje, s ciljem realizacije projekta Izgradnja aerodroma Trebinje“, a koji je Vijeća ministara BiH donijelo na sjednici 30. marta.

VEZANI TEKST: Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković uputio dopis Vijeću ministara BiH: Traži obustavljanje projekta aerodroma u Trebinju

Tražio je da se odmah obustavi izgradnja aerodroma u Trebinju.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.