Grupa ‘Pravda za Davida’ podnijela tužbu protiv Milorada Dodika, evo zbog čega

Grupa “Pravda za Davida” je danas, 1. septembra Osnovnom sudu u Banja Luci podnijela tužbu zbog klevete protiv Milorada Dodika. Kako iz grupe “Pravda za Davida” navode, tužba je podnesena zbog klevetničkih i sramnih izjava datih medijima u manjem bh. entitetu RS.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Obavještavamo vas da smo danas Osnovnom sudu u Banja Luci podnijeli tužbu zbog klevete protiv Milorada Dodika zbog njegovih klevetničkih i sramnih izjava datih novinskoj agenciji SRNA u junu ove godine, a koju su kasnije prenijeli brojni drugi mediji, da je iza grupe “Pravda za Davida” stajala opozicija u Republici Srpskoj i britanska obavještajna služba.

Takvim klevetničkim izjavama mi iz “Pravde za Davida” smo označeni kao izdajnici Republike Srpske i bačena je ljaga na našu plemenitu borbu za istinu i pravdu za ubijenog mladića Banjalučanina Davida Dragičevića.

Podnosioci tužbe su udruženje građana “Pokret Pravda za Davida” iz Banjaluke kao pravno lice i Davor Dragičević kao fizičko lice.

Napominjemo da smo prije tužbe pisanim putem tražili od Milorada Dodika da javnosti uputi demanti i izvinjenje, ali nikakav odgovor nismo dobili.”

Podsjetimo, Davor Dragičević je nedavno poslao poruku nakon što je MUP KS zabranio održavanje skupa pristalica Milorada Dodika pred Sudom BiH

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo odbilo je zahtjev Odbora za zaštitu i prava Srba u FBiH za održavanjem protesta u u znak podrške Miloradu Dodiku “Srpska pred sud, ideš li rode”, koji je trebao biti održan u petak, 1. septembra ispred Suda i Tužilaštva BiH u Sarajevu, a oglasio se i Davor Dragičević nakon svega kratkom porukom.

Tada su otkriveni i razlozi takve odluke MUP-a.

“Policijska uprava Novi Grad, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, rješavajući po zahtjevu HO „Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH“ za održavanje javnog skupa ispred Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine,

u ulici Kraljice Jelene br. 88, općina Novi Grad, na dan petak, 01. septembar 2023. godine, donijela je Rješenje o zabrani javnog okupljanja, iz razloga neispunjavanja formalnih uslova, kao i iz sigurnosnih razloga.

Podnosilac zahtjeva nije ispunio obaveze propisane Zakonom o javnom okupljanju („Službene novine Kantona Sarajevo“, br. 32/09 i 11/11), a koje se, između ostalog, ogledaju u nepoduzimanju naloženih dodatnih mjera, na zahtjev nadležnog policijskog organa.

Nadležni policijski organ procjenjuje i da bi usljed održavanja predmetnog javnog skupa nastupila stvarna opasnost od narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

Zaključno, u skladu sa članom 16. Zakona o javnom okupljanju („Službene novine Kantona Sarajevo“, br. 32/09 i 11/11), nadležna policijska uprava izdala je rješenje o zabrani održavanja javnog skupa”, navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Tada se oglasio i Dragičević kratkom porukom

“ZNA SE KO SMIJE, MOŽE I IMA PODRŠKU NARODA, PRAVDA ZA DAVIDA”, napisao je kratko Dragičević na svom Facebook profilu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.