Haos jednog vremena i dokazi novinara: Knjiga koju je napisao Senad Hadžifejzović na 34. Internacionalnom sarajevskom sajmu knjiga

Mračni period ratnih događanja u BiH, iz ugla jednog novinara, sudbinski zaokreti “običnih” života ovjekovječeni su u formi knjige, čiji je autor upravo Senad Hadžifejzović…

Podsjećamo, na 34. Internacionalnom sarajevskom sajmu u Skenderiji imat ćete priliku kupiti drugo dopunjeno izdanje “Rat uživo” autora Senada Hadžifejzovića – javlja Face televizija.

Danas počinje petodnevni, 34. po redu, Internacionalni sarajevski sajam knjiga u Dvorani “Mirza Delibašić” na Skenderiji. Učestvovat će više od sto dvadeset izdavača, a ljubitelje pisane riječi očekuju i sjajni knjiški naslovi…

Ovogodišnja je tema Internacionalnog sarajevskog sajma knjiga “Autorska prava i slobode”, a organizatori su istakli da se ovaj tematski okvir u ovom mračnijem periodu posebno treba naglašavati, odnosno treba biti potaknuta svijest o važnosti autorske slobode govora.

“Rat uživo” – haos jednog bosanskog vremena i dokazi jednog novinara

  1. Internacionalni sarajevski sajam knjiga na jednom je mjestu sažeo sve sjajne domaće, regionalne naslove i svjetske naslove, a ekspanzija dobre domaće pisane riječi nije neki novitet.

Na ovom sajmu predstavljeno je i drugo dopunjeno izdanje knjige “Rat uživo” Senada Hadžifejzovića, koja predstavlja sve dokaze jednog novinara u ratu.

Taj mračni period ratnih događanja iz ugla jednog novinara, sudbinski zaokreti “običnih” života ovjekovječeni su u formi knjige, čiji je autor upravo Senad Hadžifejzović – jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih urednika u Bosni i Hercegovini.

Knjiga “Rat uživo” u svojoj je osnovi televizijska hronika, odnosno televizija je knjiški pretočena i sublimirana, skupa sa popratnim fotografijama – njih oko dvije i po hiljade. Senad Hadžifejzović, sa nekolicinom svojih prijeratnih, ratnih i postratnih kolega, izvještavao je sa prve linije, izvršavajući najteži novinarski zadatak: biti objektivan.

Podsjećamo, na 34. Internacionalnom sarajevskom sajmu u Skenderiji imat ćete priliku kupiti drugo dopunjeno izdanje “Rat uživo” autora Senada Hadžifejzovića po promotivnoj cijeni.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.