Haos na UFC spektaklu: Pogledajte kako su se zvijezde potukle na tribinama

Spektakularni UFC 296 događaj održan je protekle noći u T-Mobile Areni u američkoj Nevadi, ali ga je zasjenio okršaj dvije zvijezde ove organizacije na tribinama. Radi se o Seanu Stricklandu, prvaku srednje UFC-ove kategorije (do 84 kilograma) i Dricusu Du Plessisu.

Oni su se obračunali na tribinama arene.

Objavljen je i snimak incidenta.

Njih dvojica uskoro trebaju raditi meč za pojas srednje kategorije koji će braniti Strickland.

Do tenzija između dva borca došlo je kada je Du Plessis na jednoj konferenciji za medije u negativnom kontekstu pomenuo Stricklandovog oca.

Rekao je Južnoafrikanac da će Stricklanda tući gore nego što je to radio njegov nasilni otac, a ta prozivka bila je povod i za obračun tokom noćas održanog eventa.

Strickland se okrenuo ka Du Plessisu koji je sjedio iza njega i nakon što su razmijenili par riječi krenuli su u obračun šakama.

Inače, u glavnoj borbi ovog UFC događaja vidjeli smo prilično dosadan obračun Leona Edwardsa i Colbyja Covingtona za titulu prvaka u velter kategoriji (do 77 kilograma).

Edwards je slavio jednoglasnom sudijskom odlukom nakon pet rundi borbe.

Daleko zanimljiviji meč bio je onaj između Alexandrea Pantoje i Brandona Royvala, u kojem je Pantoja slavio jednoglasnom sudijskom odlukom i ostao prvak muha kategorije (do 56 kilograma).

Novi poraz pretrpio je veteran Tony Ferguson, kojeg je porazio sjajni Paddy Pimblett, dok je Shavkat Rakhmonov gušenjem u drugoj rundi porazio Stephena Thompsona – prenosi Klix.

Nokaut večeri viđen je kada je Josh Emmet sjajnim udarcem na pod poslao Brycea Mitchella.

Pogledajte snimak incidenta.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.