in , ,

Heroj reprezentacije BiH Sergej Barbarez zatekao brojne navijače Zmajeva porukom: “Hvala ti, moj Beograde, jer si dao šansu mojoj majci i sestri da se vakcinišu!”

Poruka koju je nakon svega poslao Sergej Barbarez zatekla je brojne navijače Zmajeva

Brojni građani su odlučili da prime vakcine u Srbiji, a poruka koju je nakon svega poslao Sergej Barbarez zatekla je brojne navijače Zmajeva.

Za mnoge ovaj mogućnost iz komšiluka predstavlja spas u sveopštoj psihozi straha, ali i sve gorih posljedica zaraze koronavirusom.

Među onima koji su iskoristili ovu mogućnost je i porodica bivšeg selektora fudbalske reprezentacije BiH, Sergeja Barbareza, koji se tim povodom javno zahvalio Beogradu putem društvenih mreža. Poslao je poruku i bh. političarima.

– Hvala ti, moj Beograde, jer si dao šansu mojoj majci i sestri da se vakcinišu, samim tim i šansu za boljim životom. A tebi “BiH politiko”, da vas pojedinačno ne nabrajam, jer niste ni to zaslužili… diči se i dalje svojim idiotizmom i neznanjem! – poručio je Barbarez na svom Twitter profilu.

Nekada je Barabrez reagovao drugačije.

Sjećate li se 12. oktobra 2005. godine i topovskih udara prema navijačima reprezentacije BiH na Marakani? To je bila sramota kakvu moderni fudbal ne pamti. Tada je Barbarez bio dasa.

Kada je kapiten reprezentacije BiH Sergej Barbarez čuo i vidio šta se dešava na tribinama doslovno je ganjao sudiju po terenu tražeći da se meč prekine. UEFA nije reagovala. Sumnjamo da će i vlasti iz BiH nešto bolje reagovati nakon nove Barbarezove reakcije zbog brojnih biokada i mehanizama u sistemu koju ovu državu koče godinama unazad.

Zmajevi igraju protiv Kostarike, iznenadit ćete se kad vidite ko igra u prvoj postavi!

Bogić Bogićević

Bogić Bogićević se konačno oglasio, uputio je vrlo jasnu i nedvosmislenu poruku građanima Sarajeva!