HNS se nakon otkazivanja sjednice Doma naroda Parlamenta BiH obrušio na SDA: “Ovo je nastavak majorizacije”

Nakon otkazivanja današnje sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH oglasili su se iz Hrvatskog narodnog sabora (HNS).

Kako kažu iz HNS-a, predstavnici SDA u javnosti su na sve načine išli u blokiranje i opstrukciju održavanje hitne sjednice Doma naroda PS BiH.

“Nakon što medijski pritisci nisu polučili rezultat, bošnjačka politika predvođena SDA-om je svjesno krenula u blokiranje rada institucija BIH svojim nedolaskom na današnju hitnu sjednicu Doma naroda PS BiH”, navode iz HNS-a.

Dodali su da je ovakav potez, prema njihovim riječima, “neskrivena blokada i izazivanje još teže političke krize”.

“Ističemo kako ovakvo ponašanje neće obeshrabriti naše duboko opredijeljenje da sačuvamo integritet institucija i učinimo sve da spasimo legalitet i legitimitet demokratskog izbornog procesa.

Nastavak sustavne diskriminacije i političke majorizacije odgovara isključivo unitarističkoj bošnjačkoj politici koja nastavlja opstrukcije države i njezinih institucija”, dodaju iz HNS-a.

Podsjećamo, sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH zakazana za danas nije održana. Razlog je taj što trojica delegata SDA neće prisustvovati sjednici, a to znači da nema kvoruma.

Na današnjoj sjednici trebao se razmatrati HDZ-ov kontroverzni prijedlog izmjene Izbornog zakona BiH.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.