Hrvati s posebnom pažnjom pratili meč BiH: Evo šta pišu o pobjedi Zmajeva u Nikoziji

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je počela nastup u kvalifikacijama za Eurobasket 2025.Zmajevi su razbili Kipar u Nikoziji rezultatom 99:66. U čudnom sistemu kvalifikacija Kipar je kao jedan od organizatora Eurobasketa naredne godine automatski izborio plasman. To znači da će se za dva preostala mjesta u grupi boriti BiH, Hrvatska i Francuska.

Zbog toga su mediji u Hrvatskoj s posebnom pažnjom ispratili pobjedu izabranika Adisa Bećiragića na Kipru.

-Krenule su bitke u hrvatskoj grupi: Musa odveo BiH u Nikoziji do plus 33 – naslov je koji donose Sportske novosti uz opasku da je najbolji bh. košarkaš u svoj učinak ugradio pet skokova i osam asistencija.

-Džanan Musa je predvodio susjede sa 26 poena, pet skokova i osam asista, Ajdin Penava je dodao 15 poena i četiri skoka, Kenan Kamenjaš 13 poena i deset skokova, Amar Alibegović 12 poena i četiri skoka, a Aleksandar Lazić deset poena, šest skokova i dva asista – pišu Sportske novosti.

I Index.hr konstatuje da je BiH uvjerljivo pobijedila Kipar u “hrvatskoj grupi”.

-Bila je to jednosmjerna utakmica u kojoj je BiH stvorila dvoznamenkastu prednost krajem druge četvrtine, a ona je do kraja samo rasla. Bosnu i Hercegovinu je do pobjede predvodila njena najveća zvijezda Džanan Musa s 26 poena, osam asistencija i pet skokova – piše Index.hr.

Hrvatska je sinoć u gostima protiv Francuske izgubila, a u ponedjeljak će dočekati Kipar. Zmajevi će u Tuzli ugostiti Francuze.

Adis Bećiragić, selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon pobjede u Nikoziji nad Kiprom na startu kvalifikacija za Eurobasket, zahvalio se domaćinu na dočeku, kazavši “da smo se osjećali sjajno”, a pohvalio je i atmosferu u dvorani.

Reprezentacija BiH slavila je rezultatom 99:66, a Kiprani su otpor pružili samo u prvoj četvrtini.

Bećiragić je mišljenja da je njegov tim odigrao slabo uvodni dio meča.

-U prvoj četvrtini smo igrali loše, pogotovo prvih šest minuta, zatim smo vratili ritam. Svaki put u novom prozoru imamo drugačiji tim i težište naše igre se mijenja. Teško je bilo šta uraditi za tri dana. Igrali smo brzo i to je najbolje što radimo – rekao je Bećiragić.

On je naglasio da u početku nismo igrali odbranu “kako smo se dogovorili, pogotovo u prvih šest minuta”.

-Nakon toga igrači su se sabrali i igrali smo kako smo se dogovorili i zadovoljan sam. Ako protiv Francuske budemo imali dvije slabe minute loše nam se piše – dodao je selektor BiH.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.