Hrvatski gradonačelnik uputio izvinjenje Hani Hadžiavdagić zbog sramnih uvreda njegovog sina: Nema opravdanja

Influenserica Hana Hadžiavdagić poslala je pismo gradonačelniku Valpova Matku Šutalu nakon što ju je njegov sin nazvao “balijskom k****m”, a Šutalo joj je odgovorio uputivši izvinjenje uz poruku da za ponašanje njegovog sina nema opravdanja.

Hana je jučer objavila kako joj je Jakov Šutalo poslao privatnu poruku u kojoj joj je napisao:

“K***o balijska na čemu ti zarađuješ” te joj poslao fotografiju međunožja.

Potom je poslala mail njegovom ocu, gradonačelniku Valpova, navodeći da treba znati šta se dešava i šta joj je njegov sin poslao na Instagramu.

“Pretpostavljam da će Vas ova poruka uznemiriti, ali mislim da kao javna osoba (kao što sam i ja) trebate znati šta se dešava i šta Vaš sin šalje meni u inbox na društvenoj mreži Instagram.

Ja sam neko ko 15 godina živi i radi u Hrvatskoj te se veoma uznemirim na poruke mladih ljudi koje sadrže mržnju i nacionalizam.

U prilogu šaljem fotografije kao dokaz.

Hvala Vam na razumijevanju te se nadam da će ova moja poruka utjecati na promjenu njegovog razmišljanja u budućnosti”, stoji u mailu.

Stigao i odgovor.

Ubrzo je uslijedio odgovor Šutala koji joj je uputio izvinjenje te poručio:

“Poštovana gđo. Hadžiavdagić Tabaković, zahvaljujem na upućenom pismu. Nemam riječi kako bih opisao ovu doista neugodnu situaciju.
Želim Vam reći prije svega da za ovakvo ponašanje nema niti može biti opravdanja”.

“Ne podržavam nedolično ponašanje bilo kakve vrste i u isto vrijeme ga osuđujem. Primite moju iskrenu ispriku, ako Vam to imalo šta znači, a ja ću vjerujte učiniti sve što je u mojoj moći da se takvo nešto ne ponovi”, poručio je u nastavku.

Ovo nije prvi slučaj vrijeđanja influenserice, a navela je kako je objavila ove poruke jer joj je dosta mržnje na društvenim mrežama.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.