Hrvatski medij u nevjerici, nevjerovatna greška u BiH, suci nisu vidjeli trojicu u ofsajdu: ‘Ovakve lakrdije odlučuju prvenstvo‘

Derbi bosanskohercegovačke Premijer lige između Borca i Sarajeva završio je podjelom bodova (1:1). Susret u Banja Luci ostat će upamćen ponajviše po nevjerovatnom propustu sudaca – pišu hrvatske Sportske novosti. Gol je za vodstvo Sarajeva postigao Ajdin Hasić u 68. minuti, a nevjerovatna se situacija odvila u sudačkoj nadoknadi.

Glavni je djelitelj pravde utakmicu produžio za čak sedam minuta, a u petoj se minuti dogodila neshvatljiva pogreška sudačke trojke.

Naime, Cortez je uputio udarac glavom, vratar Šahinović sjajno intervenisao, međutim odbio je loptu samo do jednog od trojice igrača Borca koji su očigledno stajali u nedozvoljenoj poziciji.

Umjesto da glavni sudac Musa svira ofsajd, odlučio je pokazati na centar nakon što je usred gužve najspretniji bio bivši igrač Rijeke Zoran Kvržić.

On je loptu u gol ugurao sa samo dva metra.

Uzalud su se gosti žalili, VAR-a u BiH ligi nema, promjene rezultata nije bilo, a mediji su situaciju opisali kao nevjerovatnu – pišu Sporste novosti.

“Neviđena lakrdija: Ofsajd čist kao suza, a pomoćni sudac spava”, naslov je na Sportsport.ba.

Dodaje se da “upravo ovakve sitnice kroje tablice na kraju sezone i možda upravo ovaj detalj bude jedan od prijelomnih u borbi za titulu”.

Borac je ostao vodeći na tabeli s 25 bodova, slijedi ga Zrinjski s četiri boda manje te Sarajevo s 20 bodova u prvih 10 kola.

Navijači su nakon svega itekako iskalili svoj bijes na društvenim mrežama, a onda se oglasio i predsjednik Borca Milan Tegeltija.

“Iako večeras nisu pobijedili, nego odigrali neriješeno, našim momcima se mora čestitati na htijenju, borbenosti i karakteru.

Ne može se svaka utakmica pobijediti čak i kad si bolji na terenu.

To je sport! S obzirom na sve remi je ok! Čestitam i ekipi Sarajeva na čvrstoj i dobroj igri”, napisao je Tegeltija pa dodao:

“Ovi k'o fol novinarima – hejterima iz Sarajeva, koji su već zaključili da je gol postignut iz ofsajda:

Rekoh vam štedite otrov, trebat će vam još!

Inače, Kvržić nije bio u ofsajdu, a igrači koji jesu nisu učestvovali u golu, stručnjaci!”

Nije se tu prvi čovjek Borca zaustavio te je uz priloženu fotografiju pokušao opravdati očiti ofsajd u kojem se našao igrač Borca.

“A ako je Kvržić i bio u ofsajdu, to bi jedino mogao da kaže VAR jer stoji u liniji s odbramenim igračem.

U svakom slučaju idemo dalje i sigurno koračamo ka našem cilju, nedjelja veliki derbi sa Zrinjskim u 19:45”, poručio je Tegelti

Pogledajte i snimak koji se pojavio.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.