Safet Sušić otvoreno progovorio o špekulacijama da postaje trener FK Sarajeva

Iako Sarajevo još uvijek zvanično ima trenera – Simona Rožmana, u medijima se posljednjih dana uveliko spekulira o njegovoj zamjeni. Posljednje ime koje je došlo na stol je Safet Sušić, najuspješniji selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine i legendarni fudbaler tima s Koševa.

Pojedini mediji objavili su da je prvi čovjek Sarajeva Ismir Mirvić već kontaktirao Sušića.

Popularni Pape potvrdio je da je u posljednje vrijeme nekoliko puta razgovarao s Mirvićem, da je upoznat sa situacijom u Sarajevu i da zna da predsjednik kluba ulaže puno novca.

-Za naše prilike ulaže velika sredstva i prosto mi je žao da se to nije vraćalo i da se ne vraća.

Znam da Sarajevo ima odličan centar, te da su najstabilniji u Bosni i Hercegovini, ali mi je žao da to ne prate rezultati – rekao je Sušić za Sportske.

-Ovih dana nismo razgovarali o konkretnim stvarima, ali ako bude bit ćete na vrijeme upoznati o svim detaljima.

Još jednom naglašavam da Mirvić jako puno ulaže u bh. fudbal i takvi ljudi su potrebni bh. fudbalu – zaključio je bivši selektor BiH.

Pape je bez posla od septembra 2018. kada se rastao s Akhisarsporom. Iz Sarajeva je došla informacija i da je smijenjen Ibričić

Jednostrani raskid: Sarajevo smijenilo Senijada Ibričića

Upravni odbor FK Sarajevo i Mattias Leterme v.d. direktor Fudbalskog kluba Sarajevo u proteklom periodu detaljno su analizirali rad Senijada Ibričića na poziciji sportskog direktora FK Sarajevo, te su donijeli odluku o jednostranom raskidu ugovora o saradnji.

-Upravni odbor i v.d. direktor zajedničkog su stava da je ova odluka u najboljem interesu FK Sarajevo, uvažavajući vrijednosti FK Sarajevo i želju za ostvarenjem postavljenih srednjoročnih i dugoročnih ciljeva FK Sarajevo.

Rukovodstvo kluba nastavlja aktivnosti na analizi protekle sezone, postignutih rezultata u Premijer ligi BiH i Kupu Bosne i Hercegovine, kao i generalnog funkcioniranja FK Sarajevo, nakon čega će biti donijete adekvatne odluke.

ČITAJTE I OVO: Safet Sušić bez imalo uvijanja o Sergeju Barbarezu: “Čitao sam da će žrtvovati naredne kvalifikacije…”

FK Sarajevo ostaje posvećen ostvarenju vizije stvaranja modernog i uspješnog evropskog kluba u skladu sa tradicijom FK Sarajevo i očekivanjima naših navijača – saopćeno je iz kluba.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.