Paris Saint Germain ukazao veliku čast Safetu Sušiću

Fudbaleri PSG-a slavili su sinoć protiv Milana rezultatom 3:0 u utakmici trećeg kola grupne Lige prvaka. PSG se novom pobjedom pozicionirao na prvo mjesto grupe, a francuski velikan nije zaboravio svoje legende.

Ukazali čast legendama

Najuspješniji selektor u historiji fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić sinoć je bio gost Paris Saint Germaina na utakmici protiv Milana.

Bivši selektor Zmajeva Safet Sušić je kao igrač ostavio veliki trag u Parizu, a tim iz francuske prijestolnice brine o igračima koji su ispisivali najvažnije stranice historije kluba.

Legenda pariškog sastava je zajedno sa bivšim franucskim reprezentativcem Claudeom Makeleleom bio gost pred utakmicu Lige prvaka u kojoj je francuski klub pobijedio rezultatom 3:0.

Simbolični pokloni novih dresova Parižana uručeni su Sušiću i Makeleleu.

Pape je je prije 32 godine odigrao posljednju utakmicu za PSG, ali na fudbalskog virtuoza nikada nisu i neće zaboraviti.

U dresu PSG odigrao 345 mečeva.

Postigao je 85 golova uz sedam asistencija na 345 mečeva. Osvojio je i dva trofeja – prvenstvo i Kup Francuske.

Pape je izabran za najboljeg stranog fudbalera u historiji PSG-a, a još je igrao za Red Star te Sarajevo i Krivaju gdje je i počeo karijeru.

U trenerskoj karijeri je radio u Cannesu, Istanbulsporu, Al-Hilalu, Konyasporu, Ankaragucu, Rizesporu, Ankarasporu, Evianu, Alanyasporu, Akhisarsporu te reprezentaciji BiH.

Zmajeve je vodio od decembra 2009. do novembra 2014. godine te nas je uspio odvesti na dosad prvo i jedino veliko takmičenje u historiji naše selekcije – Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Pogledajte fotografiju koju je objavio PSG.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.