Safet Sušić bez imalo uvijanja o Sergeju Barbarezu: “Čitao sam da će žrtvovati naredne kvalifikacije, a da je cilj plasman na EURO 2028. Ako je to tako, onda ima dosta vremena”

Mnogo polemike se dizalo oko toga što Barbarez nije do sada imao trenerski angažman, te se davalo dosta komentara na njegovo imenovanje. Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra utakmicu protiv reprezentacije Engleske, a svoj debi na klupi bi trebao imati i Sergej Barbarez novi selektor naše reprezentacije.

Javnost u Bosni i Hercegovini je tražila upravo Barbareza kao selektora, te smatra da je on pravo riješenje u kriznoj situaciji za našu reprezentaciju.

Mnogo polemike se dizalo oko toga što Barbarez nije do sada imao trenerski angažman, te se davalo dosta komentara na njegovo imenovanje.

Svoj kratki komentar na imenovanje selektora Barbareza imao je i Safet Sušić jedini selektor koji je našu reprezentaciju uspio da odvede na neko veliko takmičenje.

-Treba mu vremena. Čitao sam da su rekli da će žrtvovati naredne kvalifikacije za Mundijal 2026, a da je cilj plasman na EURO 2028.

Ako je to tako, onda ima dosta vremena da se stvori tim kroz naredne kvalifikacije i Ligu nacija koji bi trebalo da donese rezultate za četiri godine.
Treneri moraju da imaju vrijeme, jer ono je potrebno za dobre rezultate.

Bez uigranosti nema rezultata – rekao je Sušić za Srpskainfo.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.