Hrvatski mediji bruje, Milorad Dodik izazvao novi diplomatski skandal u Izraelu: ‘Nismo spremni biti dio te histerije Zapada’

Brojni hrvatski mediji su danas prenijeli tekstove sa naslovom da je Milorad Dodik izazvao diplomatski skandal u Izraelu.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izazvao je novi diplomatski skandal nakon što se u Izraelu, gdje je otputovao u neku vrstu privatne posjete.

Sastao u srijedu s ruskim ambasadorom u toj zemlji i taj susret iskoristio kao bi ponovo hvalio politiku koju trenutačno vodi Moskva ratujući protiv Ukrajine – piše Večernji list.

“U ovom trenutku kada svijet i jedan dio kolektivnog Zapada pokušavaju svaliti na Rusiju svu krivnju svijeta mi smo jasno poručili da nismo spremni biti dio te histerije Zapada i ne želimo biti dio politike sankcija koje one uvode Rusiji nego želimo suradnju.

To moj dolazak ovdje potvrđuje”, izjavio je Dodik za televiziju Republike Srpske (RTRS) nakon susreta s ruskim veleposlanikom u Izraelu Anatolijem Viktorovim.

Dodao je kako u RS-u stalno nastoje pokazati “želju za suradnjom, privrženost i poštovanje prema moćnoj ruskoj povijesti, ruskom narodu i ruskoj državi”.

Viktorov je kazao da je zahvalan Dodiku jer je našao vremena za ruskog veleposlanika u Izraelu te kako se zalaže da njih dvojica zajedno “ne dopuste iskrivljavanje historije”.

Dodik je rekao da Viktorova poznaje iz nekih ranijih razdoblja i to iz BiH, no ostalo je nejasno zašto se on kao član Predsjedništva jedne države sastaje s veleposlanikom neke druge u trećoj zemlji – javlja Večernji.

Na to su odmah reagirali iz opozicione parlamentarne Naše stranke upozoravajući kako je Dodik posjetu Izraelu zloupotrijebio ne bi li pridonio jačanju ruskog utjecaja.

Tačan karakter Dodikova puta u Izrael nije pojašnjen a tamo ga je kao jedini dužnosnik primio Avigdor Lieberman, trenutačni ministar finansja.

Dodikov pokušaj da se sastane i s predsjednikom Izraela Isaacom Herzgom u utorak je propao jer se šef židovske države s njim tek tek usputno rukovao.

Uspjelo mu je samo da razgovara s jeruzalemskim patrijarhom Teofilom III i predsjednikom Svjetske cionističke organizacije Yaakovom Hagoelom.

No stigao je posjetiti i Zid plača u Jeruzalemu i tamo, sukladno običajima, ostavio poruku na papiriću sa svojom željom. “Moja je želja da RS u budućnosti bude nezavisna”, rekao je Dodik novinarima koju je želju napisao.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.