Hrvatski mediji bruje: “Na ovako što čekali smo od Janice Kostelić i 2006. godine. Dijamant zvan Zrinka Ljutić opet je zasjao! “

Vjerovatno ju ne bismo trebali nazivati Janičinom nasljednicom, ipak je to pretežak teret. Jer Janica Kostelić se rađa samo jednom. I tačka. Još odmalena krenule su te usporedbe. Postoji li veći pritisak? Pokorila je Zrinka Ljutić sve mlađe kategorije, kalila se u Evropskim kupovima. Priprema za najveću scenu.

S tek 16 godina debitirala je u Svjetskom kupu, učila je od najboljih i brusila svoj raskošni talent. Kako je i sama priznala, ona nikada neće napraviti ono što je postigla Janica.

Ona želi biti svoja i ostaviti trag kao Zrinka. Taj trag sve je veći. Sada je, opet, pokazala kakvog skijaškog bisera ima Hrvatska – piše portal 24sata.hr.

Slalom joj je najdraža i najjača disciplina.

Uostalom, prije godinu dana je u Špindlerovom Mlynu osvojila treće mjesto, ali ove sezone je pokazala da će i u veleslalomu biti konkurentna za sami svjetski vrh. Utrka u Slovačkoj je dokaz.

Naime, sada je Zrinka Ljutić osvojila četvrto mjesto u Jasni u Slovačkoj, što je najbolji rezultat za hrvatsko žensko skijanje u veleslalomu još od 18. marta 2006. godine kada je Janica Kostelić posljednji put slavila u Svjetskom kupu.

I neće ostati samo njoj u posebnom sjećanju.

Ostat će i u sjećanju u cijelom hrvatskom skijanju jer ovako visok plasman u veleslalomu Hrvatska nije imala još od 18. marta 2006. godine.

Podsjetimo, tada je Janica Kostelić u Areu pobijedila u posljednjoj utrci svoje karijere u Svjetskom kupu.

U toj sezoni osvojila je Veliki kristalni globus i sa stilom otišla u penziju.

Zrinka je prije godinu dana prekinula sušu i nakon 16 godina osvojila prvo postolje za hrvatsko žensko skijanje.

Vjeruje se kako će to postolje uskoro doći i u veleslalomu gdje je sve bolja i bolja.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.