I nakon razočarenja na Bilinom polju je zagrmilo “Bosna”, odmah je ponovo stigao hladan tuš: Zmajevi primili gol protiv Finske…

ZA VAS UŽIVO PRATIMO ZMAJEVE Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na Bilinom polju u Zenici ugostila Finsku. I nakon razočarenja na Bilinom polju je zagrmilo “Bosna”.

Naši momci su od samog početka pokazali inicijativu i već u tećoj minuti je sviran penal za naš tim. Nakon kornera Miralema Pjanića bugarski arbitar je pokazao na bijelu tačku.

Jedan od defanzivaca Finske je rukom oborio Edina Džeku. Penal je pogodio Miralem Pjanić i slavlje može početi. Sjajno otvaranje utakmice u Zenici. Vodimo od pete minute, a ovo je 18. gol Pjanića za Zmajeve.

Nakon penala i postignutog gola Zmajevi igraju odlično. Korner za Zmajeve je umalo donio i pogodak nakon što je Edin Džeko ostao sam, ali je lopta otišla pored gola.

Ipak, samo nekoliko minuta poslije Timo Pukki ponovo pogađa protiv Bosne i Hercegovine i izjednačava za 1-1.  I nakon tog razočarenja na Bilinom polju je zagrmilo “Bosna”.

Nakon toga svega, još jedan “hladan tuš”, Zmajevi primaju gol za 1-2, a strijelac je Benjamin Kallman i to na asistenciju Pukija.

Dobri rezultati na startu Lige nacije promijenili su i atmosferu među navijačima Zmajeva, te se osjete mnogo pozitivnije vibracije nego prije nekoliko dana.

Već sada je atmosfera daleko bolja nego prije sedam dana protiv Rumunije, te se može reći da podsjeća na neka bolja vremena kada je Bilino Polje bilo pravo nogometno grotlo.

Sada je sve utihnulo, ali svi se nadamo da ćemo preokrenuti meč.

Opet preokret!

STVARI SE MIJENJAJU IZ MINUTE U MINUT, VEZANI TEKST:

Nezapamćena drama na Bilinom polju, iz preokreta u preokret: Edin Džeko, naš Dijamant je…

Za BiH od prve minute igraju: Ibrahim Šehić, Miroslav Stevanović, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Sead Kolašinac, Luka Menalo, Miralem Pjanić, Sanjin Prcić, Rade Krunić, Haris Duljević i Edin Džeko.

Na klupi su: Vasilj, Ćetković, Ćivić, Miličević, Saničanin, Bešić, Prevljak, Cimirot, Gojak, Hadžiahmetović, Kovačević i Demirović.

Za Finsku igraju: Hradecky, Jensen, Väisänen, Tenho, Nissilä, Solsalo, Niskanen, Lingman, Schüller, Källman i Pukki.

Na klupi su: Joronen, Eriksson, Väisänen, Ivanov, Kamara, Taylor, Lod, Valakari, Alho, Uronen, Granlund i Pohjanpalo.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.