I ovo je moguće: Iz Njemačke se vratio u Bosnu i Hercegovinu i pokrenuo posao, pa oduševio javnost prosidbom iz snova

Priča Kristijana Dadića iz Posušja proteklih je dana malo koga ostavila ravnodušnim. Naime, mladić iz Posušja priredio je čarobnu prosidbu svoje djevojke na Marmontovu glorijetu koji se nalazi na predjelu Batarija, krajnjem dijelu trogirskog otočića između kaštela Kamerlengo i kule svetog Marka, piše Večernji list BiH.

Postao je zvijezda medija kada su njegove fotografije dospjele u javnost jer, iako je trg nazvan po legendarnom francuskom generalu fascinantan sam od sebe, ovaj ga je prizor učinio još spektakularnijim. Ovaj 22-godišnjak, kako je otkrio za Večernji list, svoju Ivanu, 23-godišnju Zagrepčanku, planira nakon svadbe trajno preseliti u rodno mjesto, u svoje Posušje.

Međutim, osim o prosidbi koja je bila povod razgovora, Ivan je ispričao svoju životnu priču. Mnogo toga nakupilo se u 22 godine života.

– Što se tiče prosidbe, u vezi smo dvije godine i shvatili smo oboje kako veza na daljinu nije podnošljiva nakon jednog duljeg razdoblja pa sam se odlučio napraviti korak naprijed, a Trogir mi se strašno svidio. To je jako lijep gradić i htio sam da sve bude kao na filmu. Isplanirao sam kako treba taj čin izgledati i angažirao sam kvalitetnu ekipu koja mi je pomogla u tom činu. Ivana je rekla “da”, a dogodine planiramo veliku svadbu u Posušju. I ovo je dokaz kako je sve izvedivo ako se dovoljno potrudite – priča u uvodu Kristijan.

Ono što je o njemu zanimljivo je i da je prošao “njemačku školu” rada te je povratnik u Hercegovu zemlju, a takvih primjera i nemamo previše.

– S 19 godina otišao sam u Njemačku, njihov sistem bio mi je jako privlačan i svidjela mi se zemlja, ali, znate kako naši koji su tamo kažu – budi se često nostalgija, a mene je jače povukao zov doma i nije me taj život vani toliko činio sretnim.

Onda sam upoznao i svoju djevojku, danas zaručnicu iz Zagreba i teme o trajnom povratku nametale su se iz dana u dan. Ko želi tamo živjeti i raditi, neka mu je sretno – kaže Kristijan.

Kako je u Njemačkoj vrijedno radio, po povratku mu je sinula ideja o poslu u svom Posušju, u rodnoj Hercegovini.

– Volim svoj kraj i zašto ne bih dao još jednu priliku sebi i tom istom gradu da probam napraviti nešto novo, a što bi privuklo pozornost. Znao sam da se ima što raditi, ali nisam znao u kojem smjeru. Mladi danas mnogo razmišljaju, puno kalkuliraju, odlučuju… i, kako sam puno radio i u mlađim danima te u Njemačkoj oko vrtova, gdje sam puno naučio i učim još uvijek, odlučio sam krenuti s poslom vezanim uz vrtne usluge, što se pokazalo jako pozitivnim. Potražnja za ovim uslugama kod nas je velika. Dolazio sam posljednjih mjeseci i do toga da ne stižem sve jer je potražnja za radnicima, a inače sam perfekcionist pa, ako radim nečiji vrt, želim da sve izgleda savršeno – priča Kristijan.

Iz dana u dan trudi se biti što bolji, a profesionalnost u poslu pokazuje brojnim savjetima koje daje ljudima.

– Važno mi je steći dodatno povjerenje kod ljudi i pružiti im nešto novo, a uređenje vrtova, sadnja, održavanje, pa i savjeti u ovoj branši zasigurno su nešto novo – ispričao je vrijedni mladić iz Marasova Briga u Posušju, kojem dobro ide i na privatnom i poslovnom polju, a vjerujemo da će se tako i nastaviti.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.