in , ,

I Srbi “opleli” po Aleksandru Vučiću: “Ništa mu nije sveto, Jasenovac je postojao i prije i poslije njega”

Vučić je prije dva dana novinarima kazao da je gledao film. Rekao je da je na njegovu inicijativu država pomogla taj film

Jasenovac i jasenovačke žrtve postojale su prije, postojat će i poslije Vučića i nikada ih niko neće i ne smije zaboraviti, naveli su u saopćenju iz Stranke slobode i pravde na čijem čelu je Dragan Đilas.

 

– Sama činjenica da Vučić kaže da je “Dara iz Jasenovca” snimljena na njegovu inicijativu, pokazuje koliko primitivno i nedoraslo on doživljava državu i nacionalnu historiju, pokazuje da mu ništa nije sveto i da ne preza ni od čega zarad lične koristi i političkog rejtinga. Pored brojnih historijskih dokumenata i svjedočenja, ovaj film je jedan od pokušaja autora da se iz umjetničkog ugla dodatno analiziraju ovi tragični historijski događaji i ne treba da bude poligon za nove podjele i tabloidnu kampanju režima, koji je potpuno izgubio kompas – stoji u saopćenju.

Kako je navela Stranka slobode i pravde, proći će i ovo vrijeme u kome autoritarni režim ruši sve moralne norme i vrijeđa inteligenciju cijelog jednog naroda, kao da historija i historijske činjenice ne postoje.

– Do tada, naše je da pamtimo i ne zaboravljamo, da se zlo ne bi ponovilo – rekli su iz SSP-a.

Vučić je prije dva dana novinarima kazao da je gledao film. Rekao je da je na njegovu inicijativu država pomogla taj film.

– Ako neko treba da odgovara zbog toga, to sam ja, ponosan sam na tu činjenicu – što su se poslije 75 godina neka država, predsjednik i neka vlada sjetili da bi trebalo da se pomogne nešto što će da govori o našim žrtvama u Drugom svjetskom ratu i našem mnogostradalnom narodu – naveo je Vučić.

Fantastičan politički uspjeh Austrijanke bosanskog porijekla Samire Mujkanović: Jedna od najmlađih je na funkciji Stadträtina širom cijele Austrije!

Kukić: “Ovo je država plemenskih poglavica koji zarobljenim drže građane i narode”